NRK Meny
Normal

– Linns familie har håndtert mer enn mennesker kan tåle

Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra forteller om et svært tøft farvel med Linn Madelen Bråthen (33) fra Stathelle.

Vibeke Hein Bæra

Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra sier familien først nå får tid og rom til å sørge over tapet av Linn Madelen Bråthen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Linn Madelen Bråthen

Linn Madelen Bråthen ble gravlagt fra Stathelle kirke i dag.

Foto: Privat

I dag ble politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen, varetektsfengslet i fire uker.

Samtidig deltok over 300 familiemedlemmer og venner i begravelsen til den avdøde 33-åringen i Stathelle kirke. Mange ville ta et siste farvel med Linn Madelen Bråthen, som ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik natt til lørdag 3. august. Der var også bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra.

– Familien var opptatt av å vie denne dagen fullt og helt til Linn, og skape ro rundt deres siste farvel med sin kjære. Det har vært en svært tøff dag, sier Bæra.

Les også:

Nå starter sorgarbeidet

Vibeke Hein Bæra forteller at dagen i dag har vært en av de mest krevende så langt for familien. Nå er det tid for å sørge.

– De har opplevd et enormt medietrykk, samtidig som de har vært i sjokk og sorg. De har også måttet drevet frem deler av etterforskningen selv, og det er mer enn man kan forstå at mennesker kan tåle.

– Det er først nå at familie og nære venner kan starte sorgarbeidet sitt.

Vibeke Hein Bæra er i dag ansatt ved Lippestad advokatkontor. Sammen med Geir Lippestad var hun medforsvarer for massemorder Anders Behring Breivik, og er mildt sagt vant med å jobbe med spesielle saker.

– Oppgaven vår blir nå å passe på at trykket rundt etterforskningen blir holdt oppe, og holde de pårørende løpende orientert.

Se video med Vibeke Hein Bæra:

Vibeke Hein Bæra om familiens tøffe tid

Vibeke Hein Bæra om familiens tøffe tid

Politiet beklager

Politiet i Telemark beklaget i dag at politimannen var involvert i etterforskningen i den første fasen. Visepolitimester Knut Kolloen sier til NRK.no at de vil ta en grundig gjennomgang av det interne hendelsesforløpet.

Mannen, som jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet, men torsdag ble det kjent at siktelsen er skjerpet. Det er Vestfold politidistrikt som nå har ansvar for etterforskningen.

Onsdag denne uken innrømmet mannen å ha gitt ukorrekt informasjon til politiet etter dødsfallet. Han sa at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv uten at han klarte å stanse henne.

I politiavhør forklarte mannen at han fikk sjokk og valgte irrasjonelt å ikke følge opp ved å gjøre undersøkelser og tilkalle hjelp.

Les også: Ordfører ber folk vise omsorg

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen går her forbi Brotorvet, som er like ved Breviksbrua, der politiet mener mannen kastet eller dyttet henne utfor.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

– Dyttet eller kastet henne utfor

Politiet opplyste torsdag at de mener det er mer sannsynlig at han har løyet for å skjule at han har drept henne ved å dytte eller kaste henne utfor brua.

Samtidig sier politiadvokat Lise Dalhaug at etterforskningen er i en tidlig fase og at politiet derfor ikke er helt sikre på hva som skjedde på brua den aktuelle natten.

Breviksbrua

Breviksbrua, der politiet mener politimannen dyttet eller kastet venninnen utfor.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK