NRK Meny
Normal

– Lukter stramt

Politikerne i Bamble innrømmer at Krogshavn omsorgssenter drives uetisk og i strid med lover og forskrifter.

Krogshavn omsorgssenter
Foto: Berit Heggholmen / NRK

Bamble kommune bryter loven når de ikke har eget skyllerom ved Krogshavn omsorgssenter.

Det slår kommunens egne politikere fast. I fem år har det manglet et skyllerom for skitne laken.

Årsaken er at omsorgssenteret ikke var planlagt brukt av pleietrengende eldre. De ansatte har pekt på forholdene siden 2007, uten at noe er gjort.

Tilgriset skittentøy på lager

Gry Bastiansen

Sykepleier ved Krogshavn omsorgssenter, Gry Bastiansen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

– Når det er fullt på dette rommet lukter det ikke godt her. Det lukter stramt, både vinter og sommer. Det er ikke særlig koselig å jobbe under slike forhold, sier sykepleier Gry Bastiansen.

Morgenstellet er over ved Krogshavn omsorgssenter. I mangel på et lovpålagt skyllerom, legges skittentøyet på et lager.

– Hvis det er tilgrisa mye med avføring må vi skylle tøyet inne hos beboerene, i dusjen der. Så putter vi det i plastikkposer og går med det inn til det rommet vi har, forklarer sykepleieren.

I strid med loven

I fem år har verneombudet tatt opp de ulovlige forholdene. Hovedverneombud Roar Teigen sier at dette er klart ulovlig.

– Her blir det oppbevart tøy med avføring i flere dager i et varmt rom. Det skaper lukt og et inneklima som er klart i strid med de standarder loven setter. Ansatte får et veldig dårlig arbeidsmiljø, sier Teigen.

Tar egen skittentøyvask

Jon Pieter Flølo

Ordfører i Bamble, Jon Pieter Flølo.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Etter at politikere besøkte senteret, har det blitt fremgang i saken, skriver Porsgrunns Dagblad. Politikerne rydder nå opp i sin egen skittentøyvask, bokstavlig talt.

Går det etter planen, får skittentøyet en bedre behandling og oppbevaring før sommeren.

– Det er vi alle enige om politisk, så det må vi bare få på plass. Nå er rådmannen godt i gang med saken, og finner en løsning, sier ordfører i Bamble, Jon Pieter Flølo.

Les også:

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.