NRK Meny
Normal

– Linns familie er veldig lettet

Bistandsadvokat for de etterlatte etter Linn Madelen Bråthen sier familien er veldig lettet over at Spesialenheten nå vil granske telemarkpolitiet.

Vibeke Hein Bæra

– Det viktige for familien er å få svar på hvorfor ikke Telemark politidistrikt gjorde det de forventet at politiet skulle gjøre, og at de selv måtte etterforske dødsfallet, sier Vibeke Hein Bæra.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Det er viktig for dem å få svar på hvorfor Telemark politidistrikt ikke gjorde mer i tiden etter at Linn Madelen Bråthen forsvant og ble funnet død, sier Vibeke Hein Bæra til NRK.no.

Hun mener at de svarene Spesialenhetens etterforskning vil gi, vil være avgjørende for hvorvidt familien vil få tillit til politiet igjen.

– Det har for dem vært en absurd opplevelse å miste noen de er så glad i på denne måten og se at politiet ikke gjorde noen ting. Det er viktig for dem å få vite om dette er det man kan forvente seg av politiet i dag, eller om dette bryter med forventningen til politiet, sier Hein Bæra.

Ønsker etterforskningen velkommen

Breviksbrua

Vibeke Hein Bæra håper Spesialenheten vil gjøre et grundig arbeid.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Det var torsdag formiddag det ble kjent at Spesialenheten mener det er grunnlag for å se nærmere på Telemark politidistrikts etterforskning av dødsfallet i Bamble.

– Sentralt i vår etterforskning vil være forhold knyttet til den pågrepne politimannens rolle i etterforskningen, samt politiets bevissikring i saken, sier Knut Wold i Spesialenheten for Øst-Norge.

Også politimesteren i Telemark, Rita Kilvær, sier hun ønsker etterforskningen velkommen.

– Det er bra for oss som politidistrikt, for de pårørende og for familien å få en uhildet instans til å se nærmere på om det er begått kritikkverdige handlinger i innledningen av etterforskningen. Det er noe Spesialenheten er godt rustet til å belyse.

– Hvorfor er det viktig med en ekstern gransking?

– Med så mye kritikk som har vært rettet mot politidistriktets håndtering nå de siste to ukene, så er det avgjørende at noen utenfra ser oss i kortene, sier hun.

– Berører ikke politimannens sak direkte

Avdødes familie har tidligere beskrevet politimannen som nå er siktet for drap, som en venn av familien. Han jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, men er suspendert fra sin stilling inntil videre.

Politimannen stiller seg uforstående til siktelsen, og hevder han var vitne til at kvinnen tok sitt eget liv.

Hans forsvarer, advokat Arne Lie, tror ikke Spesialenhetens etterforskning vil ha noe å si for hans klient.

– Min umiddelbare kommentar er at dette ikke berører min klients sak direkte. Her vil det bli en form for parallell etterforskning. Sett fra min klients ståsted har han ikke noe imot dette, vil jeg tro, for han ønsker nå å få frem mest mulig informasjon, sier Lie til NRK.no.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,