NRK Meny
Normal

Politiet: – Vi har et ganske klart bilde av hendelsesforløpet

Kvinnen som er siktet for drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund har forklart seg om det som skjedde om kvelden den 28. januar.

Drap i Langesund
Foto: Jonas Rydèn

Det er gjennomført to avhør av kvinnen. Et ble gjort før fengslingsmøtet og et avhør ble gjort i forrige uke.

– Vi har fått et ganske klart bilde hendelsesforløpet og situasjonen, sier politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik. Hun sier det er et omfattende referat fra siste avhør.

Etterforskningen fortsetter med vitneavhør og tekniske undersøkelser. Politiet sjekker blant annet om det kan være interessant informasjon i mobiltelefoner.

Eva Sjøholt-Sandvik

Politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik sier kvinnen har forklart seg to ganger om hendelsesforløpet før John Gerhard Steen ble drept.

Foto: Lars Hansen / NRK

Kvinnen ble varetektsfengslet i fire uker i slutten av januar, noe hun samtykket til. Hun nekter straffskyld, men har erkjent de faktiske forholdene.

Kvinnens forsvarer, Ranveig Sem, har ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag.

Sett sammen

Politiet har avhørt nærmere 30 vitner i saken. Vitnene har både forklart seg om hendelsesforløpet på drapsdagen og forholdet mellom den siktede kvinnen og avdøde John Gerhard Steen.

Vitner har fortalt politiet at de har sett Steen og kvinnen sammen i Langesund samme dag som Steen døde.

De to har tidligere vært samboere. John Gerhard Steen har flere ganger anmeldt kvinnen for vold. Tre anmeldelser har blitt henlagt fordi politiet ikke har vært sikre på om kvinnen har vært tilregnelig på handlingstidspunktet.

Det siste forholdet ble anmeldt 6. november 2013.

Tilsynssak

Tidligere er det kjent at Fylkeslegen i Telemark oppretter tilsynssak mot Bamble kommune og Sykehuset Telemark.

Spørsmålet er om kvinnen som er siktet for drap, fikk nok hjelp på forhånd.

 • Fiska i elv med fiskeforbod

  Det er sett folk som fiska i Herregårdselva på Nystrand i Porsgrunn. Der er det totalforbod mot fisking. Miljørådgjevar i Porsgrunn har denne og andre små elver under oppsikt nå i gytetida for laks og sjøaure. Fiskarane vart kontrollerte av politiet.

 • Klissvåt helg i vente

  Det ligger an til en klissvåt helg på Østlandet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Det vil komme to lavtrykk over Telemark, som vil gi mellom 70 og 150 millimeter regn de våteste stedene.

  Laster Twitter-innhold
 • Øl-tyv pågrepet i Notodden

  En øl-tyv i en butikk i Notodden sentrum er pågrepet og kjørt i arresten. Vedkommende hadde oppført seg skremmende mot andre personer, ifølge politiet.

 • Innovasjonspris til Fyresdal

  Innovasjonsprisen for universell utforming 2017 i kategorien landskapsarkitektur er tildelt Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal. Juryen roser kommunen for å ta på alvor viktigheten av å tilby aktiviteter til alle, uavhengig av helse og fysisk form.

  Rullestolstien er et tilbud til alle
  Foto: Bo Lilledal Andersen / Nrk