Politiet: – Vi har et ganske klart bilde av hendelsesforløpet

Kvinnen som er siktet for drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund har forklart seg om det som skjedde om kvelden den 28. januar.

Drap i Langesund
Foto: Jonas Rydèn

Det er gjennomført to avhør av kvinnen. Et ble gjort før fengslingsmøtet og et avhør ble gjort i forrige uke.

– Vi har fått et ganske klart bilde hendelsesforløpet og situasjonen, sier politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik. Hun sier det er et omfattende referat fra siste avhør.

Etterforskningen fortsetter med vitneavhør og tekniske undersøkelser. Politiet sjekker blant annet om det kan være interessant informasjon i mobiltelefoner.

Eva Sjøholt-Sandvik

Politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik sier kvinnen har forklart seg to ganger om hendelsesforløpet før John Gerhard Steen ble drept.

Foto: Lars Hansen / NRK

Kvinnen ble varetektsfengslet i fire uker i slutten av januar, noe hun samtykket til. Hun nekter straffskyld, men har erkjent de faktiske forholdene.

Kvinnens forsvarer, Ranveig Sem, har ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag.

Sett sammen

Politiet har avhørt nærmere 30 vitner i saken. Vitnene har både forklart seg om hendelsesforløpet på drapsdagen og forholdet mellom den siktede kvinnen og avdøde John Gerhard Steen.

Vitner har fortalt politiet at de har sett Steen og kvinnen sammen i Langesund samme dag som Steen døde.

De to har tidligere vært samboere. John Gerhard Steen har flere ganger anmeldt kvinnen for vold. Tre anmeldelser har blitt henlagt fordi politiet ikke har vært sikre på om kvinnen har vært tilregnelig på handlingstidspunktet.

Det siste forholdet ble anmeldt 6. november 2013.

Tilsynssak

Tidligere er det kjent at Fylkeslegen i Telemark oppretter tilsynssak mot Bamble kommune og Sykehuset Telemark.

Spørsmålet er om kvinnen som er siktet for drap, fikk nok hjelp på forhånd.