– Jeg skal bli best i verden

15 år gamle Anders Suua fra Skien rangeres som den beste junior-snowboardkjøreren i grenene, Slopestyle og Big Air i Norge. Nå vil han bli best i verden.

Anders Suua

15 år gamle Anders Suua fra Skien ligger som nummer to på verdensrankingen i sin klasse, men har som mål å bli best i verden.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Det er ingen ting å utsette på ambisjonsnivået til snowboardkjøreren Anders Suua fra Skien, men så har han også gode resultater å vise til.

Han rangeres som den beste i sin klasse i Norge, og vant juniorkonkurransen i Norgescupen i Slopestyle i Hemsedal i januar.

Vil bli best i verden

På verdensrankingen til World Snowboard Federation, ligger Suua som nummer to, tett bak en annen nordmann, Ole Christian Hagen. Det har han tenkt å gjøre noe med.

– Jeg skal bli best i verden, sier Suua med et smil.

Å komme seg inn på landslaget er også et mål han har.

– Det hadde vært en stor fordel med tanke på utviklingen min å komme inn på landslaget. De har høy kvalitet på treningene og har et godt samhold. Det blir også muligheter til å delta på samlinger utenlands, sier Suua.

Interessen har tatt helt av

Hele åtte av de ti beste på verdensrankingen kommer fra Norge.

– Det kommer av at vi har den beste konkurransesituasjonen her hjemme. Det var stille en periode etter at Terje Håkonsen og Daniel Franck var på topp, men de siste årene har interessen har tatt helt av, og det har vokst fram mange talenter, sier Suua.

Suua synes det er morsomt at Skien er representert på snowboardkartet.

– Det er kult at en kan lykkes selv om en kommer fra et lite sted, uten noe stort anlegg.

Anders Suua startet med snowboardkjøring i 2006, og er medlem av Grenland Snowboardklubb.

– Klubben betyr mye for meg. Det er et godt miljø, og det er positivt å ha gode kamerater rundt seg. Vi er 60 medlemmer i klubben, men regner med at det vil bli flere når vi flytter treningene til Skien fritidspark, sier Suua.

Saken fortsetter under bildet.

Park Life

Thomas Sivertsen fra 2 Seasons Boardshop, Jon Steinar Tufte og Sara Fosstvedt fra Skien fritidspark og Anders Suua fra Grenland Snowboardklubb inviterer til Park Life lørdag 5. feburar

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Flytter til Skien fritidspark

Grenland Snowboardklubb har til nå hatt trent i Siljan, men etter at Skien fritidspark har oppgradert alpinanlegget sitt med et tilpasset «Big jump» og flere typer «rails», flytter klubben på seg.

– Det er en bra bakke for snowboardmiljøet i Grenland. Fritidsparken gjør som vi ber om og tillater oss å bygge hoppene slik vi vil ha dem. Det har også mye å si for rekrutteringen til miljøet, for det ligger veldig sentralt i Grenland. Det er enkelt å komme seg hit med buss og bil, og dagskortprisen på 60 kroner gjør at medlemmene kan kjøre en uke her for den samme prisen som et dagskort koster på de store anleggene, sier Suua.

Park Life

Grenland Snowboardklubb, Skien fritidspark og 2 Seasons Boardshop har innledet et samarbeid for vekst i brettkulturen i Grenland, og allerede lørdag 5. februar arrangeres den første konkurransen i det nye anlegget.

Det skal konkurreres i grenene: Big Jump og Mini Jump i tillegg til mange andre aktiviteter i terrengparken.

– Det vil være en dag med mye liv, musikk og bra brettkjøring i alle klasser. Til nå har vi 15 påmeldte, men det er bare å melde seg på, sier Sara Fosstvedt, arrangementsansvarlig i Skien fritidspark.