– Jeg er veldig redd for høyresiden

Telemark Bondelag frykter at en høyreregjering vil ramme landbruket i Telemark hardt.

Leder Kjell Sølverød i Telemark Bondelag frykter at en Høyreregjering vil ramme landbruket i Telemark hardt. – Med Høyre i regjering kommer en ikke til å oppleve noen rasering av det norske landbruket. Vi i Høyre er oppptatt av å slippe bonden fri, svarer Høyres andrekandidat Solveig Abrahamsen.

Se video fra fjøset i Siljan.

Leder Kjell Sølverød er bekymret for tollvern, investeringsmuligheter, tilskudd og arbeidsplasser med en ny regjering.

Han sier Telemark blir rammet spesielt på grunn av mange små bruk.

– Jeg er veldig redd for høyresiden. Høyre er én ting. Høyre sammen med Frp er en enda verre ting, sier Sølverød.

Les også:

– Kan bli tøft

Selv er han er medlem i Senterpartiet, men presiserer at han snakker som fylkesleder i Telemark Bondelag. Et fylke han tror kan bli lidende.

– Høyre vil kutte overføringene med en og en halv milliard. For et fylke som Telemark med mange små innmarkseiendommer, kan dette bli tøft, sier han og fortsetter:

– Det kan kanskje bli levelig i de store jordbruksområdene som Hedmark, Trøndelag og Rogaland, men Telemark vil virkelig merke dette. Innretningen på tilskuddene er fortsatt slik at det er mest til de minste, men den vil bli en helt annen med en høyreregjering.

– Vil slippe bonden fri

– Med Høyre i regjering kommer en ikke til å oppleve noen rasering av det norske landbruket. Vi i Høyre er opptatt av å slippe bonden fri, svarer Høyres andrekandidat Solveig Abrahamsen.

Men hun innrømmer at partiet ønsker endringer i tilskuddene.

– Vi foreslår en omlegging av overføringene fra staten, men det skal heller ikke skje over natta, sier hun.