NRK Meny
Normal

– Jeg er dum som et nek og hopper på

Det sier Dizzie Tunes-kjendis Tor Erik Gunstrøm. Torsdag kveld er det premiere på den nye, norske filmen «Staying Alive», der Gunstrøm har rollen som bestefar.

Dizzie Tunes-kjendis Tor Erik Gunstrøm spiller Mariannes far i Staying Alive.

Dizzie Tunes-kjendis Tor Erik Gunstrøm spiller Mariannes far i Staying Alive.

Foto: Maipo/ Nordisk film Distribusjon

Komedien «Staying Alive» kommer ut på norske kinoer fredag og har premiere torsdag kveld. For 71-åringen fra Skien er det uaktuelt å tråkke opp den røde løperen i hovedstaden.

– Jeg sitter i forfattermøte og skriver en ny forestilling, så jeg har ikke tid, sier Dizzie Tunes-kjendisen.

Filmen handler om det unge paret Marianne, spilt av Agnes Kittilsen, og Håkon, spilt av Anders Baasmo Christiansen. En dag oppdager hun at han har vært utro, noe som skaper bruduljer.

Les også: Staying Alive « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv-serier

God på skrapelodd

Gunstrøm spiller faren til Marianne og har fått gode kritikker for rollen. Selv om han ikke har spilt i spillefilm siden 1999, tar han oppgaven med stor ro.

– Jeg er dum som et nek og hopper på, sier han med et smil og legger til at det er samme jobben som på tv, bare at det er andre typer kamera.

I komedien spiller Gunstrøm en mann med et rolig pensjonistliv, ganske ulikt hans eget. Allikevel mener han at han ikke trengte å gjøre så store forberedelser.

– I filmen lever jeg et fredelig pensjonistliv i campingvogna utenfor Moss, har eget hus og er ivrig på skrapelodd. Det er ikke store rollen jeg har, og jeg er god på skrapelodd, sier 71-åringen lunt.