NRK Meny
Normal

– Hun var et hjertelig menneske

Bjørn Andersson er nabo til den 61 år gamle kvinnen som ble funnet død på Stathelle tirsdag. Han forteller at hun var et hjertelig menneske, og sier naboene ble forskrekket da det ble kjent av hun var død.

61-åringen ble funnet i leiligheten sin i 3. etasje.

Den avdøde 61-åringen ble funnet i leiligheten sin i 3. etasje.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Andersson forteller at samboerparet var stille og rolige, og at de har bodd der sammen i de fire årene han selv har bodd i området.

– Jeg har terrassen min rett imot deres. Jeg har aldri hørt at det var noe bråk der. De var sosiale og hadde ofte besøk av familie, venner og gode naboer.

Det var like etter klokken 15.00 tirsdag at politiet fikk melding om at det var funnet en død kvinne i 60-årene i en leilighet på Stathelle. Kvinnen ble funnet av ansatte i Bamble kommune. En mann (67) er siktet for å ha skadet kvinnen. De to skal ha vært samboere.

Andersson forteller at naboene ble forferdet i går, da de etter hvert fikk vite at kvinnen var død.

– Vi var overrasket og lurte på hva som hadde skjedd, sier han.

61-åringen bodde i 3. etasje over videokiosken på Stathelle.

61-åringen bodde i 3. etasje over videokiosken på Stathelle.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Obduseres torsdag

Ifølge politiadvokat Jon Borgen blir kvinnen obdusert torsdag morgen.
Mannen er foreløpig siktet for å ha skadet kvinnen. Politiet har tatt ut siktelse på bakgrunn av funn på stedet og tilstanden til kvinnen.

– Foreløpig er han siktet for legemsfornærmelse. Vi kan ikke utelukke at siktelsen blir utvidet, men det må vi ta stilling til når obduksjonsrapporten foreligger, sier Borgen.

67-åringen avhøres onsdag og vil da få advokat.

– De var godt likt

Bjørn Andersson forteller at området på Stathelle der han bor er et svært stille og rolig strøk og at det aldri har vært noen form for trøbbel der.

– De var et stille og rolig par, som var godt likt i nabolaget. De snakket med alle, forteller Andersson, som selv var på hils med de to og slo ofte av en prat når de møttes.

– Hun var et hjertelig menneske, sier Andersson.

 • Kan komme snø i helgen

  Laster Twitter-innhold
 • Kommer ikke til å stanse arbeidet

  Kulturminneavdelinga i Telemark fylkeskommune kommer ikke til å stanse arbeidet med å bygge nye Østre Porsgrunn kirke. Det skriver Eystein M. Andersen i ett svar til Grenland politistasjon som etterforsker anmeldelsen for brudd på kulturminneloven.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.