NRK Meny
Normal

– Ha livsstilsforsetter og ikke nyttårsforsetter

PORSGRUNN (NRK): En undersøkelse av Helsedirektoratet har gjort viser at en tredel av nordmenn ønsker å leve sunnere og trene mer i 2017. Andre dagen ute i det nye året er mange allerede i gang.

May-Brith Jordbrudalen har trent jevnlig på Stamina i Porsgrunn de siste åra og har fått bedre helse og en sterk kropp.

TØFF BEINPRESS: Etter seks år med jevnlig trening klarer May-Brith Jordbrudalen nå å løfte 290 kilo med beina.

– Hverdagen har endret seg veldig, Jeg har ikke vondt og bruker ikke tabletter av noe slag,

Det sier May-Brith Jordbrudalen, som nå trener jevnlig på Stamina i Porsgrunn.

Da hun begynte sleit hun med en kropp som var full av vondter. Etter seks år med personlig trener, har hun nesten fått en ny kropp.

– Jeg fikk god hjelp i starten, for jeg hadde en del vondter. Jeg fikk god hjelp til å trene riktig, og det hjelper å ha en som holder en litt i nakken, men som også inspirerer.

I 2017 skal vi trene sammen

Alltid rush i januar

Og den som har hjulpet henne med trening i disse årene er Monica Lindalen Da Silva, som er personlig trener og instruktør på Stamina.

Monica Lindalen Da Silva

Monica Lindalen Da Silva venter en stor pågang på senteret den kommende tida.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Hun merker at det er januar og at folk skal trene bort jula.

– Folk trener mer, og det er folk som kommer tilbake som ikke har vært her på en stund. Folk trener generelt mer året rundt, men spesielt i januar, februar og mars trener de enda mer.

– Hva er de beste rådene for folk som ikke har trent på en stund og som vil starte i 2017?

– Det må være livsstilsforsetter. Gjør noe du kan fortsette med – ikke begynn med å trene 4–5 ganger i uka. Begynn med to ganger i uka, for det kan du leve med.

Hun sier erfaringsmessig at motivasjonen holder seg i tre måneder før den faller litt, og det er da de prøver å holde folk i gang med trening.

– Nybegynnerne kommer i løpet av uka. Jeg tror mandagen kom litt brått på etter nyttårsaften. I dag har det faktisk vært litt stillere enn vanlig på mandager, sier Monica Lindalen Da Silva.

Spinning

Mange valgte å trene spinning på Stamina i Porsgrunn denne januardagen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
  • Nordberg blir kommunalsjef

    Erik Nordberg får tilbod om stillinga som kommunalsjef for helse- og velferd i Skien. Nordberg er 45 år, og jobbar no som fagsjef i helse- og velferdsetaten i Skien kommune.

  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
  • Sjåfør får kjøreforbud

    Vogntogsjåføren som ble pågrepet i Brevik i går kveld har av politiet fått et forelegg på 14.000 kroner. Ifølge TA har sjåføren også fått kjøreforbud i Norge i tre måneder for å ha hindret trafikken. Køen stod stille i nesten tre timer i går kveld.

  • To år fengsel for vald

    Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to års fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.