NRK Meny
Normal

– Gir tilbake til idretten jeg elsker

Bronsevinneren fra OL i Rio besøker i dag Notodden for å holde treningssamling for Snøgg bryteklubb. Notodden har en spesiell plass i hjertet hans.

Berge

GIR TILBAKE: Stig André Berge syntes det er viktig å lære unge utøvere om de erfaringene har gjort.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

For sju år siden vant Stig-André Berge Norgesmesterskapet og kongepokalen i bryting på Notodden. 33-åringen fra Oslo har tilbrakt mye tid i byen, både under mesterskap, treningssamlinger og Notodden Blues Festival, men denne gangen er det litt annerledes.

– Det er klart det er blir litt mer oppmerksomhet nå, innrømmer Berge som besøker Notodden for første gang etter han vant bronsemedalje under OL i Rio.

Flere talenter

Da om lag 25 unge brytere fra Snøgg møtte opp i dag, hadde Berge et fokus.

– Alle skal bli sett. Det er ekstremt viktig å se talentene til hver enkelt person for at de skal utvikle seg.

Snøgg bryting og Stig Andre Berge

SPENNENDE: 25 barn i alderen 9–20 år har møtt opp for å trene med Berge.

Foto: June Wahl / privat

Norgesmesteren og bronsevinneren fra OL skryter av Snøgg bryteklubb og de unge bryterne som i dag har møtt opp. For Berge er det viktig å lære ungdommene at ikke alle kan bli best, men at mange kan bli gode. Han tror det finnes noen i Snøgg som kan ta over etter han selv en dag.

– Hvis jeg klarer å lære noen av disse bryterne mentaliteten de trenger som en toppidrettsutøver, så tror jeg absolutt at de kan ta over for meg en dag, sier en ydmyk Berge.

Han syntes det er litt rart at barna på Notodden ser på han som er forbilde, på lik måte som han selv så på Jon Rønningen da han selv var ung.

Viktig for klubben

Styreleder i Snøgg bryteklubb June Wahl, forteller av barna har gledet seg lenge.

Stig Andre Berge og Snøgg bryteklubb

VERDIFULLT: Styreleder June Wahl forteller at besøket er viktig for klubben og barna.

Foto: June Wahl / privat

– Stig er et forbilde som gir stor motivasjon til barna. Han er en jovial og fin person som snakker godt med ungene. Det er veldig verdifullt for dem å få inn en toppidrettsutøver som kan fortelle om hva som kreves, og hva som må ofres for å komme dit han er, forteller Wahl.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK