– Fotball-ledere blir utbrent

Det er stor gjennomtrekk på ledernivå i de lokale fotballklubbene i Telemark.

Roger Eilertsen

Leder i Telemark Fotballkrets, Roger Eilertsen, mener at telemarks-klubbene bør satse mer på lederne sine.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Altfor mange av dem som tar på seg denne jobben, slutter i løpet av ett år eller to. Nå ønsker fotballkretsen å hjelpe klubbene med å gjøre lederjobbene lettere.

Det er mer enn 70 fotballklubber i Telemark. I gjennomsnitt blir lederne sittende i halvannet år, før de ønsker å gi stafettpinnen videre. Mange av dem er da utbrente og mener at ledervervet tar for mye tid. Leder i Telemark Fotballkrets, Roger Eilertsen, mener at telemarks-klubbene bør satse mer på lederne sine.

– Vi er veldig gode på trenersida, men vi sliter på ledersiden. Det er ofte sånn at lederen får det negative, mens treneren får det positive.

Trenger bedre organisering

Stig Garberg er i gang med sitt tredje år som leder av fotballgruppa i Heddal IL. Han mener at klubbene bør legge forholdene bedre til rette for nye ledere.

– Ved å organisere godt kan man gjøre det enklere å komme ny inn i styrene, Stig Garberg.

Veilederkorps på plass

Telemark Fotballkrets vil nå tilby veiledning, for klubber som ønsker en bedre organisasjon.

– Nå har vi fått et veilederkorps på plass, det er flinke klubbfolk som har jobba med breddefotball i mange år. De vil nå reise rundt i de ulike klubben og stille de rette spørsmåla for at kvalitetsbyggingen i klubbene blir optimal.