NRK Meny
Normal

– Her er det et voksende islamkritisk miljø

– Det er et voksende islamkritisk miljø i Telemark, sier tidligere leder av Norwegian Defence League. Det kan ikke politiet bekrefte.

Ronny Alte

Ronny Alte sier at det er mange islamkritikere som tør å stå fram i Skien.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

I likhet med nabofylkene våre er det nå flere grupperinger med personer som er kritiske til islam.

– Det er stadig flere som får opp øynene mot islamister og deres ønske om å innføre sine særkrav. Skien har et ganske stort miljø når det gjelder islamkritikere som tør å stå fram. Problemet er at det er mange som ikke tør å si sin mening i frykt for å bli stemplet som høyreekstreme og rasister, sier Ronny Alte.

Han er tidligere leder i den høyreekstreme organisasjonen Norwegian Defence League, men han understreker at han ikke lenger har noe med organisasjonen å gjøre. Likevel kjenner Alte miljøet og sier det er mange som deler hans synspunkter.

– Det er en del hundre som tør å stå fram med meningen sin, men det er nok en del tusen som ikke tør å stå fram i frykt for å bli stemplet. Vi er mange, men vi er spredt på for mange grupper.

– Kun en håndfull personer

Politimester i Telemark, Rita Kilvær, sier politiet ikke kjenner til et stort miljø i Telemark.

– Ut ifra den kunnskapen vi sitter med så langt, dreier dette seg foreløpig om kun en håndfull personer. Vi kan ikke bekrefte at det skal være et voksende miljø av den typen, men det vi vet generelt og som også fremgår av trusselbildet generelt i Norge, er at når man får en radikalisering i de islamske miljøene, så følges dette ofte av en tilsvarende radikalisering i de islamfiendtlige miljøene, sier hun til NRK.no.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.

 • Ny trafo til 100 millioner

  De planlagte bedriftene og utvidelsene i industrifeltet på Svadde i Tinn vil kreve så mye energi at en ny trafostasjon til 100 millioner må bygges innen 4-5 år, melder Rjukan Arbeiderblad.

 • Vær forsiktig i trafikken

  Politiet oppfordrer alle til å være forsiktige ute i trafikken.

  Laster Twitter-innhold