NRK Meny
Normal

– En uverdig situasjon for Høyre

Høyres varaordfører i Bamble, Unni Brekka Kiøsterud, mener det er uverdig for partiet at ledelsen vil bruke partipisken for å binde stortingsrepresentantene til å stemme for å gi leger reservasjonsrett i abortspørsmål.

Unni Brekka Kiøsterud

Bambles varaordfører, Unni Brekka Kiøsterud, er lite fornøyd med at Høyre-ledelsen vil svinge partipisken for å få sine medlemmer på Stortinget til å la leger si nei til abort.

Foto: Privat

– Høyre er kjent for å ha stor takhøyde, og det er ikke tradisjon for å svinge partipisken, sier Kiøsterud.

– Så når det ble presentert som en mulighet at dette skulle skje, var det merkelig.

Flertall i Høyre mot reservasjonsrett

Reservasjonsretten er nedfelt i en avtale mellom Høyre, Frp og KrF. Egentlig er det flertall i Høyre mot denne reservasjonsretten.

Kiøsterud sier hun er veldig skuffet over at det er aktuelt for partiledelsen å tvinge Høyres stortingsrepresentanter til å stemme for forslaget.

– For meg er det viktig å stemme for de svakes sak her, sier Kiøsterud.

– Dette opprører folk

Varaordføreren tror ikke at hennes parti nå vil ha svinging av partipisken som fast praksis. Hun tenker derfor ennå ikke på å bytte parti.

– Jeg tror partiledelsen virkelig skal ta på alvor at dette opprører folk.

 • Ja til nye Down Town

  Fylkeskommunen sier ja til bygginga av 100 nye boliger, og utvidelsen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn. Telemark fylkeskommune mener at bygginga ikke skader de fredede museumsområdene ved kjøpesenteret, skriver PD

 • Årsavgiften kommer i desember

  Bileierorganisasjonen NAF er positiv til nyordningen om at regningen på årsavgiften på bil kommer nå i desember i stedet for på vårparten. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn av forsikringsselskapene.

 • Tiltak for å redusere korrupsjon

  Telemark Kommunerevisjon ber Vinje kommune gjennomføre flere tiltak for å redusere risikoen for korrupsjon, skriver Vest Telemark Blad. Kommunerevisjonen viser i sin rapport til flere svakheter og mangler i byggesaksbehandlinga i Vinje.

 • Tar hacking på alvor

  Industrien tar hacking og datasikkerhet på alvor. Tall fra Direktoratet for forvaltning og IKT viser at 56 prosent av statlige virksomheter opplevde forsøk på identitetstyveri i 2017. For å finne sikkerhetshull leier bedrifter inn egne hackere.