NRK Meny
Normal

Linn Madelens familie: – Naturlig konsekvens

Familien til avdøde Linn Madelen Bråthen mener at oppsigelsen av den drapssiktede politimannen er en naturlig konsekvens av det som har skjedd.

Vibeke Hein Bæra utanfor Olso Tinghus

Vibeke Hein Bæra, som er bistandsadvokat for familien til avdøde Linn Madelen Bråthen, sier at de pårørende registrerer vedtaket om avskjedigelsen av politimannen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det forteller familiens bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra til NRK.

I dag ble det kjent at politimannen som er siktet for forsettlig drap etter hendelsen på Breviksbrua i august i fjor har fått sparken fra jobben.

– De pårørende registrerer vedtaket om oppsigelse, og tenker at det er en naturlig konsekvens, sier Hein Bæra.

– En belastning

Polititjenestemannen ble suspendert fra stillingen sin 13. august fjor.

Rita Kilvær

Politimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt presiserer at avskjedigelsen ikke har noe med drapsmistanken å gjøre.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Han ble først siktet for falsk forklaring. Den 16. august ble siktelsen utvidet til forsettlig drap. Linn Madelen Bråthen ble funnet død den 3. august ved Sandøya.

Bistandsadvokaten forteller at de pårørende har det samme fokuset som før.

– De ønsker først og fremst en forklaring på hva som skjedde natt til 3. august, og hva som var politimannens rolle, sier Hein Bæra.

Hun forteller videre at familien synes det tar veldig lang tid å komme videre i saken.

– De føler det som en belastning. De kommer ikke videre med livene sine før de får svar, sier bistandsadvokaten.

Får ikke være politi

Det er foreløpig ikke kommet noen avgjørelse i denne saken, og politimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt presiserer at avskjedigelsen av politimannen ikke har noe med drapsmistanken å gjøre.

– Ansettelsesrådet mener at det at vedkommende har erkjent å ha forklart seg uriktig for politiet og sammenblandet polititjenesterollen og private forhold i seg selv er tilstrekkelig til å si at han ikke har den aktelse eller tillit som skal til for å være polititjenestemann, sier hun til NRK.

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård, vil ikke kommentere saken, men sier i en kort kommentar:

Arne Lie

Politimannens advokat, Arne Lie, sier at hans klient vil klage på vedtaket.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Fagforeningen tar ikke stilling til vedtaket, og vil ikke kommentere det. Hvis saken går videre vil fagforeningen i slike saker yte økonomisk bistand til sine medlemmer etter visse retningslinjer.

Les også:

Klager på vedtaket

Politimannens advokat, Arne Lie, kommenterer vedtaket slik:

– For det første er min klient skuffet over at politidistriktet har valgt å kjøre denne personalsaken på dette tidspunktet, før vi vet utfallet av riksadvokatens behandling av påtalespørsmålet. Man burde ventet til dette var avsluttet, sier Lie.

Lie sier videre at klienten hans ikke aksepterer vedtaket fra Telemark politidistrikt om avskjedigelse.

– Vedtaket vil bli påklaget til overordnet forvaltningsorgan, sier han.

 • Beholder alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om færre stopp i Telemark kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.