NRK Meny
Normal

Linn Madelens familie: – Naturlig konsekvens

Familien til avdøde Linn Madelen Bråthen mener at oppsigelsen av den drapssiktede politimannen er en naturlig konsekvens av det som har skjedd.

Vibeke Hein Bæra utanfor Olso Tinghus

Vibeke Hein Bæra, som er bistandsadvokat for familien til avdøde Linn Madelen Bråthen, sier at de pårørende registrerer vedtaket om avskjedigelsen av politimannen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det forteller familiens bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra til NRK.

I dag ble det kjent at politimannen som er siktet for forsettlig drap etter hendelsen på Breviksbrua i august i fjor har fått sparken fra jobben.

– De pårørende registrerer vedtaket om oppsigelse, og tenker at det er en naturlig konsekvens, sier Hein Bæra.

– En belastning

Polititjenestemannen ble suspendert fra stillingen sin 13. august fjor.

Rita Kilvær

Politimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt presiserer at avskjedigelsen ikke har noe med drapsmistanken å gjøre.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Han ble først siktet for falsk forklaring. Den 16. august ble siktelsen utvidet til forsettlig drap. Linn Madelen Bråthen ble funnet død den 3. august ved Sandøya.

Bistandsadvokaten forteller at de pårørende har det samme fokuset som før.

– De ønsker først og fremst en forklaring på hva som skjedde natt til 3. august, og hva som var politimannens rolle, sier Hein Bæra.

Hun forteller videre at familien synes det tar veldig lang tid å komme videre i saken.

– De føler det som en belastning. De kommer ikke videre med livene sine før de får svar, sier bistandsadvokaten.

Får ikke være politi

Det er foreløpig ikke kommet noen avgjørelse i denne saken, og politimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt presiserer at avskjedigelsen av politimannen ikke har noe med drapsmistanken å gjøre.

– Ansettelsesrådet mener at det at vedkommende har erkjent å ha forklart seg uriktig for politiet og sammenblandet polititjenesterollen og private forhold i seg selv er tilstrekkelig til å si at han ikke har den aktelse eller tillit som skal til for å være polititjenestemann, sier hun til NRK.

Leder i Politiets Fellesforbund i Telemark, Stine Benjaminsen Nygård, vil ikke kommentere saken, men sier i en kort kommentar:

Arne Lie

Politimannens advokat, Arne Lie, sier at hans klient vil klage på vedtaket.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Fagforeningen tar ikke stilling til vedtaket, og vil ikke kommentere det. Hvis saken går videre vil fagforeningen i slike saker yte økonomisk bistand til sine medlemmer etter visse retningslinjer.

Les også:

Klager på vedtaket

Politimannens advokat, Arne Lie, kommenterer vedtaket slik:

– For det første er min klient skuffet over at politidistriktet har valgt å kjøre denne personalsaken på dette tidspunktet, før vi vet utfallet av riksadvokatens behandling av påtalespørsmålet. Man burde ventet til dette var avsluttet, sier Lie.

Lie sier videre at klienten hans ikke aksepterer vedtaket fra Telemark politidistrikt om avskjedigelse.

– Vedtaket vil bli påklaget til overordnet forvaltningsorgan, sier han.