NRK Meny

– En nasjonal skatt

– Telemarkskanalen er en nasjonal spydspiss for reiselivsbransjen og en nasjonal kulturskatt. Det sier Johan Straand, styreleder i Visit Telemark. Straand sier at oppgaven med å drive kanalen må gjøres nasjonalt, dersom ikke fylkeskommunen makter det. Fylkesrådmannen har forslått å stenge kanalen på grunn av økonomi. To rapporter om kanalen konkluderer med at det trengs om lag 60 millioner kroner til teknisk vedlikehold de kommende syv årene.

Victoria på vei inn i Vrangfoss sluser
Foto: Lars Erlend Øymo / NRK
 • Skriker etter IT-folk

  IT-bransjen skriker etter folk med IT-kompetanse. Flere IT-studenter får jobb før de er ferdig med skolen. Høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Jon Kvislid, sier de merker et ekstra trykk fra IT-bransjen om dagen.

 • Listhaug bør trekke seg

  KRFs Geir Jørgen Bekkevold mener justisminister Sylvi Listhaug må finne seg noe annet å gjøre. Bekkevold sier til Varden, at han håper at Erna Solberg forstår at det ikke er bra for hverken ministeren eller regjeringen å leve med en justisminister som ikke har tillit.

  Geir Jørgen Bekkevold(KrF), stortingsrepsentant
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Vil ha oppmykning


  Daglig leder i Kragerø næringsforening, Janna Phil, sier til Kragerø Blad at de skulle ønske det var større handlingsrom i kommunen når det gjelder parkering. Næringsforeningen ønsker seg en oppmyking av de sentrale forskriftene slik at man kan få på plass flere lokale løsninger.

 • Buss for tog

  Togreisende fra Skien og Porsgrunn som skal inn til Oslo må belage seg på buss for tog i påsken. Bane NOR gjør nødvendig vedlikehold i Lieråsen tunnel fra lørdag 24. mars til og med søndag 01. april.