NRK Meny

– En nasjonal skatt

– Telemarkskanalen er en nasjonal spydspiss for reiselivsbransjen og en nasjonal kulturskatt. Det sier Johan Straand, styreleder i Visit Telemark. Straand sier at oppgaven med å drive kanalen må gjøres nasjonalt, dersom ikke fylkeskommunen makter det. Fylkesrådmannen har forslått å stenge kanalen på grunn av økonomi. To rapporter om kanalen konkluderer med at det trengs om lag 60 millioner kroner til teknisk vedlikehold de kommende syv årene.

Victoria på vei inn i Vrangfoss sluser
Foto: Lars Erlend Øymo / NRK
 • Kritiserer utsatte ender

  Stokkender som ble satt ut i sommer for å bli jaktet på i Telemark, er funnet igjen i Bugårdsparken i Sandefjord, Sverige, Danmark og Nederland. Rikmannsjakta fører på denne måten til genetisk forurensing, mener Norsk Ornitologisk Forening. Godseier Leopold Axel Løvenskiold mener funnene viser at stokkendene er ville.

  Stokkender i gresset
  Foto: Chetan Rastogi / NRK
 • Optimist for CO₂ fangst

  Ordførar Robin Kåss er optimist og trur framleis på at det skal bli satsa på CO₂ fangst i Porsgrunn etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen. Det seier han etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Kolonnekøyring over Haukelifjell

  Det er kolonnekøyring på E134 over Haukelifjell på strekninga Liamyrane bom til Vågslidtunnelen på grunn av uver.

 • Hestar på rømmen i Kviteseid

  Politiet ber om å bli kontakta dersom nokon ser to hestar i Kviteseid som har rømt frå Torshaugvegen. Den eine er raud den andre er svart og kvit.