NRK Meny
Normal

Skianleggene setter rekorder

– Påsken har vært helt fantastisk! Det er tidenes påske, hevder aktører ved flere av landets store skidestinasjoner.

Påske i Rauland

Det har vært strålende solskinn og flotte skiforhold i fjellet mange steder denne påsken. Her fra Rauland i Telemark.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Strålende sol, ski, Kvikklunsj, appelsiner, varm sjokolade og ikke minst gode skiforhold er ingredienser mange forbinder med påsken. Og skal vi tro skisenter-bransjen har mange fått oppleve nettopp dette.

– Påsken har vært helt fantastisk. Det har vært tidenes påske, både i Rauland og mange andre steder i landet. Det vet vi fordi vi har gode tall på antall heisturer, omsetning og totalt antall gjester både i anleggene våre og i Rauland generelt, sier Stein Birger Johnsen, daglig leder i Rauland skisenter og styremedlem i Alpinanleggenes landsforening.

Han er ikke alene om å smile fra øre til øre denne påsken. I Trysil, Hafjell og Kvitefjell er det også godt besøk. Samtlige av vinterdestinasjonene melder om fulle hytter og hoteller, både denne uken og neste uke, skriver E24.no.

I Hafjells skianlegg er den forrige rekorden 8.600 besøkende, og ble satt forrige påske. Langfredag tok hele 9.700 turen innom skibakkene, basert på antall solgte heiskort.

Økte 20 prosent

Omsetningsøkningen i skianleggene er omlag 20 prosent fra påsken i fjor, som også var en god påske.

– Det skyldes nok at vi har en tidlig påske, og været har vært med oss i år, sier Johnsen.

Selv med overskya vær er det lang kø i skiheisen

Til tross for overskya vær er det lange køer i skiheisene på Rauland skisenter.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det har vært varierende vær i Telemark i påsken. Påskeaften er det overskya og sola glimrer med sitt fravær. Men det er også godt for næringslivet.

– For oss med kassa-apparater, det vil si skisenter og butikker er dette bra. I dag er det ikke så hyggelig å sitte ute i skiløypa. Da er det bedre inne i en varmestue. Dette tjener vi også på.

Fullt i fjellet

Besøkende i Rauland kommer fra Telemark, Vestfold- og Oslo-området. Mange leier seg hytter og ifølge Johnsen er det stappfullt i fjellet.

– I praksis er det nesten 100 prosent belegg på uleiehyttene i siste del av påsken her hos oss i Rauland, forteller Johnsen.

Påskestemning på Mogen turisthytte

Påskestemning på Mogen turisthytte

Foto: Jon Atle Holmberg / Telemark turistforening

Daglig leder i Telemark turistforening, Jon Atle Holmberg er på Mogen turisthytte i Vinje. Han skildrer en fin fjellpåske med god stemning og mange glade mennesker.

Jon Atle Holmberg

Jon Atle Holmberg, daglig leder i Telemark turistforening sier at folk koser seg på fjellet i påska. Her er Holmbergs egen fjellfie.

Foto: privat

– Folk koser seg på fjellet. Spesielt på Kalhovd har det vært veldig fullt. Langfredag var det 57 stykker til middag. Det gikk rykter om at folk satt nedover i liene som på et lite fugleberg i sola, ler Holmberg.

Skiforholdene har variert fra relativt hardt føre i starten av påska til nysnø og særdeles godt skiføre, skal vi tro Turistforeningen.

Gaustatoppen er også godt besøkt og der går vaffeljernet varmt.

– De sliter med å få skyvd ut nok vafler til folk som kommer opp. Det er mye folk som både går på ski og tar Gaustabanen i disse dager.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.