– Drepte for å skjule forbrytelser

Den svenske mannen (45) som drepte 26 år gamle Anne Medvedeva på en hytte på Grønkjær i Telemark, kvalte sin tidligere samboer, mener politiet.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

26 år gamle Anna Medvedeva ble funnet drept på en hytte ved Grønkjær i Telemark.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Kvinnens svenske ekssamboer drepte 26-åringen for å skjule at han hadde kidnappet og mishandlet henne, mener politiet, ifølge Varden.

Konkluderer med at kvinnen ble kvalt

– Han drepte for å skjule disse forbrytelsene, sier politiadvokat Jon Borgen til avisen.

Ifølge Borgen ble den 26 år gamle kvinnen slått i hodet og på kroppen før hun ble drept. Hun ble ifølge politiet mishandlet både da hun ble bortført og da de kom til hytta ved Grønkjær.

I den rettsmedisinske undersøkelsen konkluderes det med at den sannsynlige dødsårsaken er kvelning. Rapporten beskriver også andre voldelige skader.

For retten i vår

Saken er ferdig etterforsket. Mannen er siktet for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han var først siktet for overlagt drap, fordi politiet menta mannen hadde forberedt drapet i to dager. Strafferammen for siktelsen er fengsel i 21 år.

Mannen har tilstått og erkjenner drapet, men hevder at det ikke ble gjort for å skjule noe annet, sier forsvareren hans, Bjørn Nærum.

Den 45 år gamle mannen ble pågrepet på en rasteplass noen mil nord for Växjö sør i Sverige.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

På denne hytta ble den 26 år gamle kvinnen funnet drept.

Foto: Radio P5 Telemark