NRK Meny
Normal

Rekordoppmøte: – Dette er en Listhaug-effekt

De som måtte være imot, holdt seg hjemme. Fredag ettermiddag åpnet landbruks- og matminister Sylvi Listhaug Dyrsku'n i Seljord. Det skjedde uten protester.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug Dyrsku'n i Seljord

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug Dyrsku'n i Seljord.

Foto: Svein Holt Hansen

I forkant av Norges største landbruksmesse hadde bønder oppfordret til boikott, dersom Listhaug skulle komme.

Hvor mange som holdt seg hjemme vites ikke, men det var ingen hørbare protester under Listhaugs åpningstale. Det eneste som kunne tolkes som protest, var et lite raut fra den utryddingstruede Telemarkskua.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Rekordoppmøte

Om det var noen som virkelig holdt seg hjemme, så kunne man ikke se det. Folk strømmet til åpningen av landbruksfestivalen i Seljord fredag ettermiddag.

Gunnar Eilefstjønn

Gunnar Eilefstjønn.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ifølge Gunnar Eilefstjønn, tidligere banksjef i Seljord Sparebank, har det ikke vært større oppmøte under åpningen siden Kåre Willoch åpnet Dyrsku'n i 2008.

– Så mange har jeg ikke sett her før, kanskje var det så mange da Willoch var her, sier Eilefstjønn.

Les også:

Listhaug i «løvens hule»

Scania cabriolet på Dyrsku'n

Flere NRK.no snakker med har det samme inntrykket som den tidligere banksjefen. Han har jobbet som dugnadsarbeider på Dyrsku’n i snart 40 år. Eilefstjønn tror at Listhaug skaper engasjement fordi hun er modig og skaper debatt.

– Dette er en Sylvi Listhaug-effekt, sier Eilefstjønn.

Stort oppmøte under åpningen av Dyrsku'n.

Stort oppmøte under åpningen av Dyrsku'n.

Foto: Anne Lognvik / NRK
  • NM i skogbruk

    Nome vidaregåande skule på Søve skal arrangere NM i skogbruksfag i april. Elevar frå eit tjuetals naturbruksskular skal konkurrere i teoretiske og praktiske øvingar. Studierektor Atle Rød seier det er fyrste gong Telemark har eit slikt arrangement.

  • Miljøkrav for nye statsrådar

    Miljøstiftinga ZERO meiner at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen bør sjå at ein konkurransedyktig industri i framtida vil vera utan utslepp. Og Bellona forventar at miljøminister Ola Elvestuen held fram med den norske satsinga på CO₂-fangst.

    Torbjørn Røe Isaksen
    Foto: Arild Sandsvik / NRK