NRK Meny
Normal

– Det var en lettelse

De ansatte ved trafikksentralken i Brevik var lettet da saken om grov forsømmelse og uforstand i tjenesten ble henlagt.

full city

Natt til 31. juli i 2009 grunnstøtte 'Full City' ved Såstein utenfor Langesund.

Foto: Kystverket/ Novemberfilm

Natt til 31. juli 2009 gikk lasteskipet "Full City" på grunn utenfor Langesund.

I ettertid ble Kystverket og trafikksentralen i Brevik anmeldt av Miljøvernforbundet til politiet for grov tjenesteforsømmelse og uforstand i tjenesten.

Per Einar Johnsen

Per Einar Johnsen, trafikksentralsjef ved Trafikksentralen i Brevik.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det var med lettelse vi opplevde henleggelsen av den saken, sier Per Einar Johnsen, trafikksentralsjef ved Trafikksentralen i Brevik.

Tidlig i mai ble saken henlagt av politiet på grunn av manglende bevis for straffbare forhold. Politiet mener det er kritikk-verdig at ankringsplassen ved Såstein IKKE er en del av Brevik trafikksentrals ansvarsområde. Men dette er ikke straffbart. Derfor henla de saken mot trafikksentralen og to ansatte.

På spørsmål om de har hatt høye skuldre, svarer Per Einar Johnsen.

– En tenker jo når noe sånt har skjedd. Men på jobben hadde vi det godt og gode arbeidsforhold. Det var en gjensidig støtte blant kollegene, sier Johnsen.

Hverdagen for de ansatte ble betydelig lettere da de fikk vite at saken ble henlagt.

– Ja, når vi får beskjed om at det ikke er noe forhold som tilsier at vi skulle ha den mistanken hengende over oss, så er det selvfølgelig at vi blir letta, sier trafikksentralsjefen.

Kurt Oddekalv, leder i Miljøforbundet, sier til NRK Østafjells at de ennå ikke har fått anket saken, men at de kommer til å gjøre det i løpet av neste uke

 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

 • Flere hører på lokalradio

  I 2017 fikk lokalradioene i Telemark og tre andre fylker mellom 10 og 15 prosent flere lyttere. Samtidig har den totale radiobruken gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

  DAB-radio
  Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK
 • Advarer mot å fjerne snøen selv

  Advarselen kommer fra Ottar Renholdt i Skagerak Energi. Snø og is har klumpet seg på strømkabler mange steder i fylket, og noen steder har tyngden fått ledningene til å bøye seg helt ned til bakken. Renholdt ber folk heller ringe og melde fra.

  Ligg unna farlige ledninger
  Foto: Eidsiva
 • Truet nabo med kniv

  Politiet har arrestert en mann fra Skien fordi han truet en nabo på Moflata med kniv. Naboen ble ikke skadet, men selvfølgelig svært redd. Operasjonsleder i politiet Vidar Aaltvedt forteller at de rykket ut straks de fikk melding. Da fant de mannen i sin egen leilighet med en kniv i hver hånd. Han er nå tatt hånd om.