NRK Meny
Normal

– Det var en lettelse

De ansatte ved trafikksentralken i Brevik var lettet da saken om grov forsømmelse og uforstand i tjenesten ble henlagt.

full city

Natt til 31. juli i 2009 grunnstøtte 'Full City' ved Såstein utenfor Langesund.

Foto: Kystverket/ Novemberfilm

Natt til 31. juli 2009 gikk lasteskipet "Full City" på grunn utenfor Langesund.

I ettertid ble Kystverket og trafikksentralen i Brevik anmeldt av Miljøvernforbundet til politiet for grov tjenesteforsømmelse og uforstand i tjenesten.

Per Einar Johnsen

Per Einar Johnsen, trafikksentralsjef ved Trafikksentralen i Brevik.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det var med lettelse vi opplevde henleggelsen av den saken, sier Per Einar Johnsen, trafikksentralsjef ved Trafikksentralen i Brevik.

Tidlig i mai ble saken henlagt av politiet på grunn av manglende bevis for straffbare forhold. Politiet mener det er kritikk-verdig at ankringsplassen ved Såstein IKKE er en del av Brevik trafikksentrals ansvarsområde. Men dette er ikke straffbart. Derfor henla de saken mot trafikksentralen og to ansatte.

På spørsmål om de har hatt høye skuldre, svarer Per Einar Johnsen.

– En tenker jo når noe sånt har skjedd. Men på jobben hadde vi det godt og gode arbeidsforhold. Det var en gjensidig støtte blant kollegene, sier Johnsen.

Hverdagen for de ansatte ble betydelig lettere da de fikk vite at saken ble henlagt.

– Ja, når vi får beskjed om at det ikke er noe forhold som tilsier at vi skulle ha den mistanken hengende over oss, så er det selvfølgelig at vi blir letta, sier trafikksentralsjefen.

Kurt Oddekalv, leder i Miljøforbundet, sier til NRK Østafjells at de ennå ikke har fått anket saken, men at de kommer til å gjøre det i løpet av neste uke