– Det regner mus og vann gjennom taket

Regn og mus faller gjennom taket på Sykehuset Telemark. – Veldig ubehagelig, sier ansatte.

Lekkasje i taket

LEKKER: Det regner gjennom taket på Sykehuset Telemark.

Foto: NRK

«Sjansen er stor for at eldre pasienter kan falle»

Overlege Ulrike Sagen

Lokalene til alderspsykiatrisk avdeling ved Sykehuset Telemark er i svært dårlig stand. Det regner gjennom taket, og det har også kommet mus gjennom sprekker i bygget, sier overlege Ulrike Sagen.

– Problemet er at bygningsmassen er gammel og dårlig vedlikeholdt. Når det regner mye må vi sette opp bøtter for å fange opp vann som kommer gjennom taket.

Overlege Ulrike Sagen

Ulrike Sagen synes situasjonen er veldig ubehagelig.

Foto: NRK

Dette skaper store problemer for pasienter og ansatte.

– Det er veldig ubehagelig. Vi har mange gamle pasienter som sliter med å gå fra før. Når gulvene blir våte og bøtter står i veien er sjansen stor for at de kan falle.

Må dele bad og toalett

Ulrike Sagen har også opplevd at det faller mus gjennom taket og inn i lokalene. Nå håper hun noe blir gjort.

– Behovet for oppgradering av bygget er stort. I tillegg til et tett tak ønsker vi oss egne bad og toaletter til alle pasientene, sier Sagen.

Har sykehuset råd til å fikse problemene?

Sykehuset Telemark skal spare 70 millioner kroner i 2017. Sagen er bekymret for at dette vil gå utover den nødvendige oppgraderingen av bygget.

– Vi er bekymret for at det vil gå utover vedlikeholdet. Loven krever en helt annen standard, med egne rom med bad og toalett for dem som er innlagt på tvang. Det mangler vi.

Tom Helge Rønning

Tom Helge Rønning vil kartlegge problemene.

Konstituert direktør Tom Helge Rønning sier at sykehuset skal kartlegge problemene med sikte på å reparere taket.

– Vi ønsker jo ikke å ha det sånn. Vi har en stor bygningsmasse på sykehuset, og en del av det er gammelt. Det er klart at vannlekkasje kan forekomme, men det må rettes opp.

– Dette vil vi prøve å fikse så fort som mulig, slik at det ikke skader omgivelser eller de som oppholder seg i bygget, legger han til.