KrF-striden: – Det blir krevende å komme videre

PORSGRUNN (NRK): Hans Edvard Askjer (KrF) tror det blir en krevende oppgave for partiet å komme videre etter høstens interne stridigheter. Onsdag langet han ut mot partikollega Geir Jørgen Bekkevold i sosiale medier.

Hans Edvard Askjer

– Det er både stigmatiserende og nedsettende å omtale over halvparten av partiet som noen som ikke forstår, skriver Hans Edvard Askjer (KrF) på Facebook.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Fredag skal spørsmålet om regjeringssamarbeid og politisk fremtid for KrF avgjøres.

Hans Edvard Askjer, fylkesvaraordfører i Telemark, mener stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold kommer med drøye påstander.

– Stigmatiserende

Onsdag gikk han hardt ut mot partikollegaen på Facebook.

– Det er både stigmatiserende og nedsettende å omtale over halvparten av partiet som noen som ikke forstår, skriver han.

Hans Edvard Askjer

Hans Edvard Askjer ytret seg friskt på Facebook om Geir Jørgen Bekkevolds utspill.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Utspillet fra Askjer kommer etter at Bekkevold tidligere i uken uttalte til NTB at det er lov å skifte mening for partiets delegater, om prisen for å verne Solberg-regjeringen er at KrF mister sin partileder Knut Arild Hareide.

Stortingsrepresentanten støtter partileder Knut Arild Hareides råd om å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Bekkevold nekter å gi opp håpet, selv om delegatfordelingen fra fylkesårsmøtene viser at den blå siden har overtaket.

Krevende

Torsdag sier Askjer til NRK at det uansett utfall vil bli krevende for partiet å komme videre når debatten har blitt så spiss.

– Man kaster oss ut i en situasjon som er veldig krevende å samles om etterpå.

Skuffet over stortingsrepresentanten fra Telemark

Han opplever at partifeller på den blå siden i fylket er skuffet over Bekkevolds uttalelser tidligere i uka.

– Jeg synes det blir veldig feil når vi har hatt denne runden og jobbet så mye for å komme frem til en best mulig representasjon av delegater til fredagens møte. Da blir det uryddig å spille inn et slikt moment.

Geir Bekkevold

Geir Jørgen Bekkevold ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK, og mener diskusjonen må tas internt.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bekkevold har ikke ønsket å kommentere Askjers utspill overfor NRK, og sier dette er en diskusjon de tar internt i partiet.