NRK Meny
Normal

– De som driver med dette har ikke gitt seg

Politiet har de siste dagene mottatt flere meldinger fra folk som har funnet merking på døren til huset sitt.

Politi

Politiet ber folk sjekke dørene sine etter at de har fått flere meldinger fra folk som har funnet ulike typer merking mellom døren og karmen på huset sitt.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Torsdag kveld tvitret politiet i Telemark at de har fått flere meldinger fra folk i Skien som har funnet ulike former for merking på dørene til husene sine. Blant annet i Nordre Bydel.

– Det kan ligne på en form for kartlegging, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Vidar Aaltvedt. Han forteller at metoden ligner tidligere saker hvor innbruddsbander har reist rundt og tømt husene til folk.

Laster Twitter-innhold

Ringte opp innbruddsofre fra svenske numre

Onsdag kveld fikk politiet melding om to personer som skal ha blitt observert mens de plasserte noe mellom døren og karmen på et hus på Borgestad i Skien. To litauiske personer, som passet til beskrivelsen, ble senere tatt med til politistasjonen for sjekk.

Sjekk naboens dør

Politiet oppfordrer folk til å sjekke sin egen og naboens dør. De ber også om at folk melder ifra hvis de ser personer som kommer til dører og opptrer mistenkelig.

– Det kan jo være loddselgere eller hva som helst, men kanskje er det viktig informasjon for oss, så gjerne en beskrivelse eller et bilskilt, sier Aaltvedt.

– Dette er ofte ikke impulshandlinger, men en gjennomtenkt plan for å finne ut hvilke hus som står tomme, vi ber derfor folk sjekke dørene for å holde seg et hakk foran, sier operasjonslederen.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes