NRK Meny
Normal

Securitas-vakt passerte avdøde og tiltalte på brua: – Hun så lei seg ut

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): En Securitas-vakt mener at han så Linn Madelen Bråthen og tiltalte på Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Han kjørte forbi dem tre ganger, fordi han mente at hele situasjonen så merkelig ut.

Nedre Telemark tingrett

Statsadvokat Kjetil Omholt og forsvarer Arne Lie snakker sammen i retten før rettssakens tredje dag.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK
Tom Ole Buaas
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Den 33 år gamle Securitas-vakten var på vei hjem fra jobb, da han fikk se en kvinne og en mann på Breviksbrua. Han snakket samtidig i mobiltelefon og sa til vedkommende at han så noe merkelig på brua.

Snudde for å hjelpe til

Han forklarte i retten at han så en mann som lå rett ut på bakken, mens en kvinne stod et par meter unna med armene i kors.

– Det var noe merkelig med hele situasjonen. Kvinnen virket som hun var oppgitt og lei seg. Jeg tenkte at jeg skulle stoppe og spørre om jeg skulle hjelpe til, sa Securitas-vakten.

Neste gang han passerte de to hadde mannen reist seg.

– Stemninga virket fortsatt dyster og mannen så veldig oppgitt og fortvila ut, forklarte han i retten.

Holdt rundt hverandre

33-åringen mente fortsatt at han burde stoppe for å høre om han skulle hjelpe til, men da han passerte for tredje gang ombestemte han seg.

Da gikk de to sammen og holdt rundt hverandre. Securitas-vakten regnet derfor med at det ikke var nødvendig å stoppe. Likevel oppfattet han stemningen som dyster og merkelig.

Ett annet vitne forklarte også at han så noen som lå på Breviksbrua. Han oppfattet det slik at personen var beruset, men han synes at hele situasjonen virket merkelig.

Etter å ha sett overvåkingsbilder i media, regner han med at det var tiltale og Linn Madelen Bråthen han så.