NRK Meny
Normal

– Blir ikke enkelt mot Haugesund

Frode Johnsen mener Odd må være på vakt mot å undervurdere Haugesund i kveld. Han sier at lagets suksess skyldes at ungguttene har fått et år til på baken – men føler seg ikke som en olding i flokken.

Frode Johnsen

Frode Johnsen mener Odd bør gå for medalje i årets sesong. Men at det blir en helenkel match mot Haugesund, vil ikke veteranen være med på.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Søndag ettermiddag tar medaljejagende Odd imot bunnlaget Haugesund. Ser man på resultatene i år er det liten tvil om at vertene er storfavoritter. Men at det blir en kamp som Odd'rane bare kan spasere seg gjennom tror ikke deres frontfigur Frode Johnsen på.

Du kan følge kampen her på nett og radio.

– Nei, det er ikke noen enkel kamp mot Haugesund. De er et fysisk sterkt lag, men vi satser så klart på tre poeng og seier.

Les også:

Elleve plasser mellom lagene

Haugesund er på fjortendeplass på tabellen, hele elleve plasser bak Odd.

Johnsen avviser ikke helt at det ut fra tabellen skal være klasseforskjell på lagene, men tror samtidig ikke at Haugesund har fått vist hva de er gode for.

– Jeg tror Haugesund har underprestert litt. De tok jo bronse i fjor, og nå har de vel alle spillerne på plass igjen. De vant nylig i cupen også, så det er ikke noen walkover.

Unggutter har blomstret

Selv om Odd viste lovende takter i fjor, særlig på høstparten, er det en overraskelse for mange at de innehar tredjeplassen etter halvspilt serie. Johnsen tror prestasjonene i stor grad forklares med at ungguttene har fått et år til på baken.

– Ungguttene har blitt et år eldre, og den erfaringen de har fått er veldig viktig tror jeg. Nå har vi 3–4 spillere på 21–22 år som har spilt fast på laget i flere år, og det er gull verdt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Odd-jubel

Odd har hatt mye å juble over så langt denne sesongen. Frode Johnsen tror det skyldes at ungguttene har fått verdifull erfaring.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Han mener klubben ikke skal være redd for å ha medaljeambisjoner.

– Halvveis syns jeg absolutt vi fortjener å ligge der vi gjør. Og vi kan jo ikke ha som målsetting å få en dårligere tabellplassering enn der vi ligger nå, så vi er absolutt gode nok til å ligge der vi gjør også til slutt.

Føler seg ikke gammel

Frode Johnsen er jo selv utvilsomt veteranen på laget, med sine 40 år. Men alder er ingen hindring for Johnsen, som ble toppscorer i eliteserien i fjor.

Og han syns det er uproblematisk å være nesten dobbelt så gammel som flere av de yngste spillerne.

– Det går veldig fint egentlig. De er ordentlige gutter, og jeg føler meg ikke gammel når jeg er sammen med dem, så det er jo et godt tegn, humrer 40-åringen.