NRK Meny
Normal

– Alvorlig for hele øvre-Telemark

Det var stor skuffelse blant mange av de fremmøtte da sykehusstyret stemte for å legge ned akutt- og døgnfunksjonene ved Rjukan og Kragerø Sykehus.

– Det her er veldig alvorlig for hele øvre-Telemark. Det her var et skuffende vedtak, sier rådmann i Tinn, Rune Lødøen.

Akutt- og døgnfunksjonene legges ned

Tinn fikk blant annet kritikk av enkelte i sykehusstyret for å ikke å ha jobbet for å få på plass legevakt i Tinn, og for å leve på sykehusets ressurser. Det mener rådmann Lødøen ikke stemmer.

– Det er helt feil, vi betaler for de tjeneste vi kjøper på sykehuset. Og sykehusdirektøren har vært veldig opptatt av at vi skal samarbeide i samhandlingsreformens ånd, og legge aktuelle tjenester til sykehuset. Det var en spesiell måte å vri argumentasjonen på, sier Lødøen.

Rune Lødøen

Rådmann i Tinn Rune Lødøen var svært skuffet etter vedtaket.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Helseministeren må ta avgjørelsen

Rådmannen vil likevel ikke gi opp håpet, og mener at en saker av denne størrelsen må tas helt opp til helseministeren.

Den oppfatningen har også Thor Helge Gundersen fra fagforbundet, som var den eneste som stemte mot utviklingsplanen.

– Denne beslutningen skal ikke fattes av styret i Sykehuset Telemark, men av helseministeren i foretaksmøtet, mente Gundersen.

Forstår reaksjonene

Prosjektleder Frank Hvaal var godt fornøyd med at et nesten samlet sykehusstyret valgte å følge hans og administrasjonens vedtak.

– Styret hadde en god og grundig behandling av planen, og vi er godt fornøyd med at et så stort flertall ønsket å følge innstillingen, sier Hvaal.

Han har stor forståelse for at vedtaket vekker sterke reaksjoner.

– Det skaper uttrygghet og vanskelig framtidsutsikter for mange, og det er desverre en konsekvens av det vi mener er en god plan.

Sykshussaken
Foto: Lars Hansen / NRK
 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Fagforbundets leder er gjenvalgt

  Mette Nord ble tirsdag gjenvalgt som leder i Fagforbundet. Odd-Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug fortsetter som nestledere. Valgene fant sted på Fagforbundet landsmøte. Nord. som har leda forbundet siden 2013, stilte uten motkandidat.

 • Rådyrkalven måtte avlivast

  Viltnemnda kom til Håvundvegen for å hjelpe til med ein rådyrkalv som var i klem under ein høyball. Kalven måtte dessverre avlivast, melder politiet.

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.