NRK Meny
Normal

– 27 åring husker ikke

27 åringen som ble pågrepet etter at en kvinnelig dørvakt ble slått ned og alvorlig skadet, er avhørt i kveld. Politiet har ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for fengsling.

Sailors Inn, Porsgrunn

Det var her en dørvakt ble slått ned.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Den 41 år gamle kvinnen ble først fraktet til sykehuset i Skien, men senere overført med luftambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål med alvorlige hodeskader.

Mannen ble avhørt i kveld, men hans forsvarer Morten Wexels vil ikke si noe om hva som kom frem under avhøret.

- Jeg vil ikke gå inn i deltajer etter avhøret. Han har ingen erindring om hva som fant sted rundt selve hendelsen og derfor er det for tidlig å si noe om dette, sier Wexels, som legger til at hans klient ønsker å samarbeide med politiet.

Hadde slått seg vrang

Politiet ble lørdag kveld bedt om å hjelpe til med en vanskelig person på utestedet Sailors Inn i Storgata. Kort tid etter kom det inn melding om at en kvinnelig dørvakt var blitt slått ned, og både ambulanse og politiet rykket ut til stedet.

Gjerningsmannen er en 27 år gammel mann, ble pågrepet og er nå siktet for å ha brukt vold mot kvinnen. Mannen var, ifølge politiet, svært beruset.

Den siktede 27-åringen skal ikke være tidligere domfelt.

– For tidlig i etterforskningen

– Vi vil ikke kommentere hva motivet for voldshandlingen er ennå. Gjerningsmannen skal avhøres i løpet av dagen, og flere vitner som var på utestedet da det skjedde, skal også avhøres, sier politiadvokat Jon Borgen til NRK.

Advokat Morten Wexels er utnevnt som mannens forsvarer. Han bekrefter til lokalavisa TA at han skal i avhørt med sin klient nå i ettermiddag, men vet ikke hvordan han klient stiller seg til siktelsen.

Den 41 år gamle kvinnelige dørvakten er bosatt i Skien.

I går ble det også gjort tekniske undersøkelser på puben.

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr Østvang sier til NRK.no søndag kveld at mannen nå er avhørt, men hun ønsker ikke å kommentere hva han har sagt i avhør. Politiet har ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for fengsling, sier Bjelkemyr Østvang.