90-åring stiller i kommunestyrevalget

PORSGRUNN (NRK): Ragnhild Frisak fyller 90 år denne våren. Det hindrer henne ikke fra å stille til høstens valg.

Ragnhild Frisak

Ragnhild Frisak (89) står som nummer 34 på lista til Venstre i Porsgrunn før høstens kommunestyrevalg.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Valglogo

Når kommunestyrevalget går av stabelen til høsten, har Ragnhild Frisak rundet 90 år. Og på Venstres valgliste i Porsgrunn finner du hennes navn på 34. plass. Hun er fortsatt brennende engasjert og har flere saker hun vil ha oppmerksomhet rundt.

– Man bør konsentrere seg om det sosiale, skole og sykehus. Også er det litt egoistisk å si eldresaken, men det er jo naturlig, humrer Frisak.

Ragnhild Frisak fyller 90 år denne våren. Det hindrer henne ikke i å stille i kommunestyrevalget.

Ragnhild Frisak fyller 90 år denne våren og stiller i høstens kommunestyrevalg.

Sønnen toppkandidat

Sønnen Åge Frisak er valgt som toppkandidat for Porsgrunn Venstre før høstens kommunevalg. Han er i dag partiets gruppeleder i bystyret.

– Jeg synes det er hyggelig at mor fortsatt sa ja til å være med, selv om jeg ikke har noen påvirkning på det. Men jeg tror Venstre trenger å ha historien med seg, sier han til NRK.

Men det er ikke bare mor og sønn i familien som står på Venstres valgliste. Kristin Clemmensen står oppført på pass nummer to.

– Ja, det er min niese. Hun er jo veldig ivrig. Nå har hun fått med seg både mannen og sønnen sin på lista også, forteller Ragnhild.

Åge Frisak står som toppkandiat for Venstre i Porsgrunn, og moren på snart 90 står på lista som nummer 34 før kommunestyrevalget.

Sønnen til Ragnhild Frisak, Åge Frisak, står som toppkandidat for Venstre i Porsgrunn. Han er stolt av den engasjerte moren sin.

Tro mot partiet

Den spreke 89-åringen sier at hun alltid har holdt med Venstre.

– Ja, og mine foreldre stemte også Venstre. Men så kom Kristelig Folkeparti, og da synes de at de heller måtte støtte det, sier hun.

– Tror du at du er en av de eldste politikerne i landet?

– Nei, det er jeg vel ikke. Det må vel være noen som er like gamle.

Frisak sier det er viktig at også de eldre blir hørt i politikken.

– Vi eldre har meninger selv om vi er gamle. Så lenge vi er klare i hodet, må folk akseptere at vi har våre meninger, presiserer hun.

Men noe ønske om å bli kumulert opp fra 34. plass på valglista har hun ikke.

– Jeg har gjort nok. Jeg har gjort mitt. Da jeg var på mitt mest aktive, fikk jeg høre at jeg alltid var på farten. Da svarte jeg at jeg kom tidsnok i sofaen, og det har jeg gjort nå.