NRK Meny
Normal

– Sykepleierne strekker seg lenger og lenger

Ansatte ved Sykehuset Telemark frykter oppsigelser når sykehuset nå må kutte 65 årsverk.

Ann Iserid Vik-Johansen

BEKYMRET: Ann Iserid Vik-Johansen er bekymret for sine medlemmer.

Foto: Roald Marker / NRK

«Det er vanskelig å gi garanti for at ingen blir sagt opp»

Tom Helge Rønning

Sykehuset skal totalt spare 250 millioner kroner over de neste fire åra. Av denne summen skal 70 millioner kroner kuttes på neste års budsjett.

Den største delen av pengene spares inn ved å kutte 65 årsverk. Konstituert sykehusdirektør Tom Helge Rønning håper sykehuset klarer det uten oppsigelser.

Største besparelsene ved medisinsk klinikk

Alle avdelinger på sykehuset vil merke kuttene, og det er foreslått tiltak til innsparinger i alle klinikker. Men de største kostnadene spares inn ved medisinsk klinikk.

Sykehusdirektøren mener forslaget er udramatisk.

– Jeg tror ikke det ligger til rette for veldig mye oppsigelser. Det er vanskelig å gi garanti for det. Man vet aldri svaret på det før man har funnet de løsningene man mener er forsvarlig å gjennomføre, sier Rønning.

Tom Helge Rønning i styremøte ved Sykehuset Telemark

Konstituert sykehusdirektør Tom Helge Rønning mener forslaget er udramatisk.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Frykter det vil gå utover de ansatte

Tillitsvalgt for sykepleierne ved sykehuset, Ann Iserid vik Johansen sier dette er alvorlig og frykter konsekvensene av kuttet.

– De ansatte er jo ikke veldig glad for det her. Mange opplever nok at de har mer enn nok å gjøre allerede.

– Frykter du at dette kan gå utover pasientene?

– Jeg vet at alle sykepleierne vil gjøre alt i deres makt for at det ikke skal gå utover pasientene. Jeg er mer bekymret for at det skal gå utover sykepleierne, det er de som strekker seg lenger og lenger, sier Johansen.

 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.