NRK Meny
Normal

Jubileums-ørret er demonstrasjonsfisk

Nå produseres det lakseyngel i Kjølebrønd i Kragerø. Men for 60 år siden startet det med ørret.

Abraham Sørdalen har mange interesser, ikke bare ski. Sørdalen har også et mikrokraftverk. Og da det ble bygget, fikk han også laget et mikro-oppdrettsanlegg. Og i forbindelse med Sørsmolts sitt 60 års jubileum, har han alt opp noen ørreter.

Abraham Sørdalen har mange interesser, ikke bare ski.

Sørdalen har også et mikrokraftverk. Da det ble bygget, fikk han også laget et mikro-oppdrettsanlegg. Og i forbindelse med Sørsmolts sitt 60- års-jubileum, har han alt opp noen ørreter.

Abraham Sørdalen

Abraham Sørdalen har mange jern i ilden. Ett av dem er et lite oppdrettsanlegg.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Akkurat nå har jeg foret opp litt ørret som jeg skal ha som demonstrasjonsfisk når Sørsmolt skal feire sitt 60- års-jubileum. For det er viktig at vi kan markere at det var med ørreten det startet med i Kjølebrønd.

– Og hva skjer med ørretene etterpå?

– Jo, den går jo an å spise. Det blir nok noen gode middager av den, ler Abraham Sørdalen.

 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.