60 000 kroner for én date

PORSGRUNN (NRK): Personlig matchmaking blir stadig mer populært. Om få år vil dette være like vanlig som å bruke en eiendomsmegler når du skal selge eller kjøpe bolig, sier de som jobber i bransjen.

Ane Hagen

Ane Hagen er matchmaker hos matchme.no. Hun hjelper kunder å finne en partner. Konkurrenten L'Ardour selger sin billigste pakke for 60 000 kroner.

Foto: Joachim Steinbru

Det er tre år siden Elizabeth Haugsmoen startet L’Ardour. Kort fortalt jobber L’Ardour med å finne en partner til kunden. Det har blitt stadig mer populært, og dyrere.

– Nå koster den billigste pakken 60 000 kroner. Det kan være kun én date, eller flere avhengig av hvor spesifikk kunden er i sine ønsker. Men det er det verdt. Vi er gode og finner perfekte kandidater for våre kunder, sier Elizabeth Haugsmoen i L’Ardour.

L'Ardour

Marthine Spinnangr og Elizabeth Haugsmoen driver L'Ardour. De var først ute med personlig matchmaking i Norge. – Vi hjelper ensomme mennesker å finne kjærligheten. Det er ingen lett jobb, men vi er gode, sier Haugsmoen.

Haugsmoen sier det er vanlige mennesker som er kunder hos dem.

– Vi gjør en grundig jobb med å kartlegge kundens ønsker, personlige egenskaper, og behov. Deretter starter vi jakten på en partner. Vi har et stort nettverk med mennesker som ønsker en partner, sier Haugsmoen.

L’Ardour har omkring 50 kunder de jobber for akkurat nå.

– Vi utnytter ingen, vi hjelper dem, sier Haugsmoen.

Oppsøker folk på gata

Ane Hagen har grunnlagt Matchme.no. Det er en liknende tjeneste der målet er å skaffe en partner for kundene. Matchme.no har akkurat utvidet, ved å åpne nytt kontor i Porsgrunn. Samtidig er det planer om å åpne kontorer flere steder i landet.

– Vi vil gi et tilbud til folk i hele landet. Det er personlig matchmaking som gjelder nå, sier Hagen.

Målet er ikke nødvendigvis å danne mange par, men par som holder sammen.

– Jeg oppsøker folk på gata. Jeg tar tak i folk jeg tenker kan passe til kundene våre. Jeg bruker mitt eget nettverk og venners nettverk. Og vilt fremmede. Det er kunden som er viktig. Det er derfor det koster 30 000 kroner i året, sier Ane Hagen i matchme.no.

– Tenk deg godt om

Ann Hege Skogly

Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet ber folk sammenlikne priser og vilkår blant ulike aktører. – Det gjelder både hvis du skal ha tak i en elektriker eller en som skal finne en kjæreste til deg, sier Skogly.

Foto: Ole Walter Jacobsen

Forbrukerrådet råder folk til å sette seg godt inn i det de kjøper. Dette fordi det kan dreie seg om store summer.

– En elektriker skal utføre noe målbart, mens spenningen i hjertet oppstår på mer mystisk vis. Sammenligne prisene og løftene fra ulike byråer, og finn det tilbudet som passer best for deg, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet Ann Hege Skogly.

Les også:

– Like vanlig som eiendomsmegling

Matchme.no har nettopp startet en ny tjeneste der medlemmene betaler en månedlig sum. Det skjer på samme tid som et nytt kontor åpnes i Porsgrunn.

Vi er hodejegere i kjærlighetsbransjen

Vidar Tollefsen, Matchme.no

– Vi åpner dessuten en ny tjeneste der kunder får matching på månedlig basis. De får ikke full oppfølgning som våre premium kunder, men får gode matcher med hjelp av oss og vår database, sier daglig leder i Matchme matchmaking Vidar Tollefsen.

Han mener denne typen dating gir en bedre mulighet for finne kjærlighet.

– Dette er ikke overfladisk nettdating. Med personlig matchmaking unngår man useriøse mennesker som vil ha uforpliktende sex. Vi er hodejegere i kjærlighetsbransjen, sier Tollefsen.

– Om fem år vil matchmaking være like vanlig som eiendomsmegling, sier Elizabeth Haugsmoen i L'Ardour.

Vidar Tollefsen

Vidar Tollefsen er matchmaker og skal lede matchme.no fra Porsgrunn. Matchme.no finner partnere til sine kunder i en database med 5000 single.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK