56-åring dømt til fem års fengsel for voldtekt

Den 56 år gamle mannen som var tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Skien i fjor sommer, er dømt til fem års fengsel. – Forhåpentligvis kan denne dommen virke hindrende for flere som planlegger å voldta, sier kvinnens bistandsadvokat.

Skien kirke

Her, ved Skien kirke, ble kvinnen voldtatt av en 56 år gammel mann i fjor.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Ved siden av den ubetingede fengselsstraffen er mannen også dømt til å betale den 37 år gamle kvinnen 150.000 kroner i erstatning, skriver avisa Varden.

Heidi Amlie Grindem

Kvinnens bistandsadokvat Heidi Amlie Grindem sier 37-åringen er svært fornøyd med dommen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Jeg har snakket med kvinnen. Hun er veldig glad for at dommen ble som den ble, og hun føler stor lettelse over å ha blitt trodd på hele veien, sier 37-åringens bistandsadvokat Heidi Amlie Grindem til NRK.no.

Ble sett av politistudent

Voldtekten skjedde ved Skien kirke natt til 8. august i fjor sommer. Etter at den tiltalte hadde vært på en jentefest med kona og hennes venninner, møttes offeret og den tiltalte på et utested i Skien sentrum.

De ble sett gående sammen fra utestedet og opp mot kirken der kvinnen litt senere ble voldtatt.

Da en politistudent og hans venninne traff på de to senere samme natt, var 37-åringen kraftig forslått i ansiktet og på kroppen.

Ifølge Grindem var volden skjerpende for straffen.

– Mye ble gjort riktig

Bistandsadvokaten sier til NRK.no at flere ting var utløsende for den strenge dommen.

– Det ble gjort gode vitneobservasjoner av de som traff dem. Samtidig dro kvinnen umiddelbart til voldtektsmottaket etter voldtekten, hvor det ble gjort undersøkelser og man dermed fikk god dokumentasjon.

– Hva betyr en sånn straff?

– Jeg håper den virker preventiv for andre som planlegger å gjøre noe sånt. Oppmerksomheten rundt voldtekter har definitivt spilt inn her, sier Grindem.