NRK Meny
Normal

30 prosent mer søppel i jula

Folk kaster om lag 30 prosent mer søppel i forbindelse med jula. – Det er viktig å sortere søppelet riktig, sier renovasjonssjefen i Grenland.

Julesøppel
Foto: Tor Andre Johannessen

SKIEN (NRK): Julehøytid betyr også høye lokk på søppeldunkene hos folk. I Grenland øker søppelmengden med 30 prosent, når den samles inne etter julehøytiden.

Daglig leder Anne Berit Steinseth i Renovasjon i Grenland

Daglig leder Anne Berit Steinseth i Renovasjon i Grenland.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Avfallsmengden har økt, og den øker med om lag 30 prosent sammenlignet med en normaluke, sier Daglig leder Anne Berit Steinseth i Renovasjon i Grenland.

Mens det etter julen 2013 kom inn rundt 130-140 tonn ekstra søppel, var det i 2014 drøyt 100 tonn mer enn normalt. Selv om det er en nedgang, mener Steinseth at vi ikke ser noen ny trend.

– Viktig å sortere

– Det er den samme trenden for foregående år også. Nå ser vi at det er litt mindre søppel i 2014 enn i 2013, men tendensen er den samme, Steinseth.

Steinseth mener den lille nedgangen i 2014 kan skyldes at det var flere fridager i jula 2014 og at folk reiser bort. Hun sier det er viktig at folk tenker igjennom hva de får av søppel og at de sorterer.

– Dette er en ressurs vi ønsker å ta vare på, derfor er det viktig at folk sorterer søppelet sitt riktig, sier Steinseth.