NRK Meny
Normal

70 000 kjemper om 2 500 cupfinalebilletter

Det er hard kamp om å få en billett til cupfinalen mellom Odd og Molde. Nå har fristen for å bli med i loddtrekninga gått ut.

Ullevål stadion

Mange vil se cupfinalen mellom Molde og Odd 23. november.

Foto: Rainer Prang / NRK

Norges Fotballforbund har via åpent salg mottatt bestillinger på rundt 70.000 cupfinalebilletter til oppgjøret mellom Odd og Molde.

Flest fra Odd

Bestillingene er registrert på nett før fristen gikk ut på søndag. Bare 2.500 billetter blir solgt på denne måten, og hvem som får billetter blir avgjort ved loddtrekning.

Yngve Haavik i Norges Fotballforbund

Yngve Haavik i Norges Fotballforbund sier de som har søkt, vil få beskjed i uke 43 dersom de har fått billetter.

Foto: NTB Scanpix

– Cupfinalen har en enorm interesse i Norge, så dessverre er det ikke alle som mulighet til å delta på cupfinalefesten, sier Yngve Haavik i Norges Fotballforbund.

Les også:

Han sier at det er nesten like mange supportere fra de to finalelagene som har søkt om å få billetter. Odd-supportere har bestilt flest med 29.981 billetter. De som holder med Molde har bestilt 28.626 billetter mens blant nøytrale tilskuere er det bestilt 12 258 billetter, sier han.

Denne gangen er det større sjans for å få billetter til cupfinalen, siden Ullevål stadion er bygd ut med nesten 2.500 nye plasser siden sist. Nå er det omkring 27.000 billetter tilgjengelig for dem som vil være publikum til cupfinalen.

Mange om beinet

Man skal likevel ha flaks for å få billett, hvis man ikke er sponsor eller medlem i supporterklubben. Bestillingene fra fotballforbundet viser at det er 28 søknader per ledig billett.

Odd jubel i NM-semifinalen mellom Odd og Sarpsborg

27.000 tilskuere kan få med seg kampen mellom cupfinalistene Odd og Molde.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Dette er kriteriene for fordeling av noen av de øvrige billettene:

  • Finalelagene får ca. 15.000 billetter. Disse fordeles etter hvor mange tilskuere lagene har hatt på hjemmekampene sine. I år får Molde 8.267 og Odd 6.983.
  • Klubber, serieforeninger og kretser får 1.900 billetter.
  • Samarbeidspartnere til Fotballforbundet får 2.400 billetter.
  • UBC – Ullevaal business Class får 2.200 billetter.

Dersom du har søkt om billetter til cupfinalen 23. november, vil du få beskjed om du har vært heldig i uke 43, opplyser Fotballforbundet.