NRK Meny
Normal

Forbud mot å oppholde seg i sentrum

(NRK): En 23 år gammel mann fra Porsgrunn har laget så mye bråk at han har forbud mot å oppholde seg i sentrum de neste tre månedene.

Torvet i Langesund

23-åringen må holde seg unna Langesund og de andre sentrumsområdene i Grenland de neste månedene.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Natt til lørdag lagde 23-åringen bråk og spetakkel i Langesund.

Ifølge operasjonsleder Vidar Aaltvedt skapte mannen dårlig stemning og yppet seg mot andre folk som befant seg i sentrum.

Politiet ga mannen ordre om å forlate sentrum, men han kom tilbake kort tid etterpå.

Dermed ble mannen arrestert. Da han våknet opp hos politiet lørdag formiddag ventet en bot på 15000 kroner. Hvis ikke boten betales må mannen sone 30 dager i fengsel.

Sjette gang

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i politiet, Vidar Aaltvedt.

Foto: Anders Stang Lund / Politiet

Det er ikke første gang mannen har blitt bedt om å fjerne seg fra sentrum i Grenland, uten å følge politiets ordre. Fem ganger tidligere er han bøtelagt for slike forhold.

Mannen har fått et oppholdsforbud for sentrum Skien, Porsgrunn, Brevik og Langesund fra fredag kl. 18 til søndag kl. 07 de neste tre månedene.

– Hvis mannen er å se i sentrum i kveld, så er det rett inn i arresten, sier Aaltvedt.

Han sier det er sjeldent at politiet gir så lange oppholdsforbud, men det skjer med de verste bråkmakerne.

– Det skal være hyggelig for folk å gå ut på byen. Vi skal ikke ha det sånn at folk er kranglete og oppfarende, sier Aaltvedt.

23-åringen har vedtatt forelegget på 15000 kroner.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.