NRK Meny
Normal

Forbud mot å oppholde seg i sentrum

(NRK): En 23 år gammel mann fra Porsgrunn har laget så mye bråk at han har forbud mot å oppholde seg i sentrum de neste tre månedene.

Torvet i Langesund

23-åringen må holde seg unna Langesund og de andre sentrumsområdene i Grenland de neste månedene.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Natt til lørdag lagde 23-åringen bråk og spetakkel i Langesund.

Ifølge operasjonsleder Vidar Aaltvedt skapte mannen dårlig stemning og yppet seg mot andre folk som befant seg i sentrum.

Politiet ga mannen ordre om å forlate sentrum, men han kom tilbake kort tid etterpå.

Dermed ble mannen arrestert. Da han våknet opp hos politiet lørdag formiddag ventet en bot på 15000 kroner. Hvis ikke boten betales må mannen sone 30 dager i fengsel.

Sjette gang

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i politiet, Vidar Aaltvedt.

Foto: Anders Stang Lund / Politiet

Det er ikke første gang mannen har blitt bedt om å fjerne seg fra sentrum i Grenland, uten å følge politiets ordre. Fem ganger tidligere er han bøtelagt for slike forhold.

Mannen har fått et oppholdsforbud for sentrum Skien, Porsgrunn, Brevik og Langesund fra fredag kl. 18 til søndag kl. 07 de neste tre månedene.

– Hvis mannen er å se i sentrum i kveld, så er det rett inn i arresten, sier Aaltvedt.

Han sier det er sjeldent at politiet gir så lange oppholdsforbud, men det skjer med de verste bråkmakerne.

– Det skal være hyggelig for folk å gå ut på byen. Vi skal ikke ha det sånn at folk er kranglete og oppfarende, sier Aaltvedt.

23-åringen har vedtatt forelegget på 15000 kroner.

 • Magnus Krog tilbake etter sykdom

  Magnus Krog er tilbake i kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Krog har vært ute etter en periode med sykdom. I første omgang reiser han til Østerrike som reserve, skriver NTB.

  Magnus Krog
  Foto: NRK
 • UP holder storkontroll denne uken

  Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Storkontrollen skal bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier.

 • Ingen alvorlige skadd etter brann

  To personer er kjørt til sykehus etter en husbrann i Åslia på Åfoss. Personene har mulig gått i seg røyk. Politiet opplyser at det ikke er alvorlige skader. Brannen skal ha startet på kjøkkenet, den er slukket og nødetatene har forlatt stedet.

 • Rent drikkevann i Telemark

  De aller fleste vannverk i Mattilsynets region øst har trygt drikkevann. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn. Resultatene fra tilsynet viser at de fleste vannverkene har gode rutiner for kontroll med egne drikkevannsbasseng.