22-åringen var fører av båten

Den omkomne 22-åringen var fører av ulykkesbåten i Drangedal. Det bekrefter politiet overfor NRK.no.

Søk etter savnet på innsjøen Toke i Drangedal.

To unge menn mistet livet i båtulykken i Drangedal natt til 1. mai.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

To menn på 20 og 22 år omkom etter at en fritidsbåt kjørte på en holme, natt til 1. mai.

Til sammen sju unge personer befant seg i båten da ulykken skjedde natt til søndag. Båten gikk på en holme i innsjøen Toke, og ungdommene havnet i vannet. Fem av dem klarte å redde seg på land. En mann var lenge savnet etter ulykken, men ble funnet omkommet sent søndag kveld av en miniubåt.

Det var den omkomne 22-åringen som var fører av båten. Det bekrefter politiadvokat Odd Skei Kostveit overfor NRK.no.

– Det var 22-åringen som kjørte båten. Ingen av de sju ombord hadde på seg redningsvest, og det var heller ikke redningsvester ombord i båten. Dette har kommet frem i vitneavhør, sier Skei Kostveit.

Han vil ikke kommentere om 22-åringen hadde promille da han kjørte båten. Han bekrefter at noen av de andre som var ombord i båten var påvirket av alkohol.

Markerer tapet av to unge liv

Varaordfører Tore Halvorsen, Drangedal kommune

– Vi kommer til å markere denne tragiske hendelsen på ulike måter, sier fungerende ordfører i Drangedal, Tore Halvorsen.

Foto: Drangedal kommune

Ungdommer har samlet seg ved ulykkesstedet både i natt og mandag morgen. Også skolene i bygda vil markere den tragiske hendelsen.

Ulykken vil bli markert på ulikt vis på skolene. Det henger litt sammen med at det fortsatt er veldig nært det som har skjedd. Noen av barneskolene vil markere dette med både ett minutts stillhet og flagging. På ungdomsskolene blir det en markering og informasjon, sier fungerende ordfører i Drangedal, Tore Halvorsen til NRK.no.

Svært preget av ulykken

I Drangedal bor det rundt 4000 mennesker. Hele bygda er svært preget av den tragiske ulykken.

Ord blir fattige på en dag som dette. I en så liten kommune kjenner alle hverandre, og alle er berørt av den tragiske ulykken. Det var forferdelig å våkne til beskjeden om at sju av bygdas ungdommer er rammet, fortalte Halvorsen søndag ettermiddag.

Kommunens kriseteam fortsetter å følge opp pårørende og venner av de de omkomne og de andre som var involvert i ulykken.

– De vurderer situasjonen fortløpende. Det er mange ungdommer som har vært samlet, og som også vil møtes nå fremover. Det er mange som har vært innom Røde Kors-huset i bygda, og flere har vært ute ved ulykkesstedet. Det er Kriseteamet som vurderer hva slags behov den enkelte har, sier Halvorsen.

NRK.no følger denne saken ut over dagen.