NRK Meny
Normal

Politiet jakter på 19-åring etter knivstikking

En 18 år gammel gutt ligger kritisk skadd på sykehus etter at han ble knivstukket i Skien sentrum mandag kveld. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen.

Lundegata, Skien

Knivstikkingsepisoden skjedde i Lundegata i Skien.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Politiet leter etter en 19-åring som de mener sto bak knivstikkingen. Episoden skjedde i Lundegata.

– Tilstanden til mannen er kritisk, men han er utenfor livsfare, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NRK.

19-åringen er fortsatt på frifot tirsdag formiddag.

– Vi har hentet inn navngitte personer, og gjort flere avhør. Vi vet fortsatt ikke hvor den hovedmistenkte er, sier avdelingsleder Dag Rune Omland.

Fant kritisk skadd 18-åring

Flere bevæpnede politipatruljer ble sendt til en adresse i Skien sentrum etter melding om knivstikkingen sent mandag kveld. Politiet fant en 18 år gammel mann som ble sendt til sykehus hvor han får behandling.

– Vi fortsetter med vitneavhør utover dagen. Vi ber folk som kan ha sett noe om å kontakte politiet, sier Jansen,

Politiet mener å vite hvem gjerningsmannen er og leter fortsatt etter en 19 år gammel mann fra Skien.

Kjenninger av politiet

Årsaken til hendelsen er fortsatt uklar.

Det er vitner som har pekt ut 19-åringen som gjerningsmannen. Begge de to involverte er kjent av politiet fra tidligere.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.41.

Lundegata, Skien


 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet