NRK Meny
Normal

17-åring omkom i ulykke

En 17 år gammel gutt omkom etter en kollisjon på Ringsjøvannet i Bamble i ettermiddag.

Ulykke

Gutten kjørte ATV på isen på Ringsjøvannet.

Foto: Theo Aasland Valen

Ifølge politiet kjørte 17-åringen på en parkert bil på isen som trolig var vanskelig å se på grunn av snøføyke. Nødetatene rykket ut til ulykken. Det ble forsøkt gjenoppliving, men livet hans sto ikke til å redde.

Guttens familie blir ivaretatt av kommunens kriseteam, opplyser politiet.

Ungdommer på isen

Ifølge Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal i kriseledelsen var det flere ungdommer på isen da ulykken skjedde, men hvor mange som så selve hendelsen er han usikker på.

– Vest-Bamble er et lite samfunn der alle kjenner alle. Mange er berørt av denne triste hendelsen og vi er dypt rystet, sier Hallgeir Kjeldal.

I Bamble er kommunes psykososiale kriseteam på Bamble helsehus og tilbyr samtale til dem som ønsker det. Tilbudet er åpent utover kvelden.

Åpen ungdomsklubb

– Vi har også åpnet ungdomsklubben Jølle. Der kan ungdommer kommer og det er profesjonelle folk til stede, sier Kjeldal.

Ungdomsklubben vil også være åpen mandag kveld.

– Vi vil følge situasjonen utover uka og bistå de som trenger en prat med fagpersonell, sier Kjeldal.

 • Brevik best eigna

  Bellona meiner at Brevik er den beste staden for eit avfallsdeponi for farleg avfall, skriv Porsgrunns Dagblad. Bellona føreslår at staten overtek rettigheitene til bruken og drifta av gruvene i Brevik.

 • Fv. 702 stengt

  Fylkesveg 702 ved Bakkane i Siljan er stengt på grunn av bilberging. Det er omkøyring via ein kommunal veg.

 • Høg strykprosent på Notodden

  Ingen stryk meir i Noreg enn førarkortkandidatane på Notodden, skriv TA. I fjor strauk nesten halvparten av alle som køyrde opp. Grunnen til den høge strykprosenten er ulovlege piratskular, seier stasjonssjef Tor Skilbred.

 • Slått ned med balltre

  Ein mann vart slått med balltre utanfor Cirkel K i Bø i natt. Han vart sendt til undersøking ved Notodden sjukehus, men vart skriven ut utan alvorlege skadar.