NRK Meny
Normal

16-åring innrømmer å ha tent på et hus

Politiet i Telemark ser alvorlig på hendelsen der en gutt fra Porsgrunn tente på et hus på Heistad. Taket og andre etasje har fått store brannskader, men ingen personer ble skadd.

Jan Olaf Jansen, operasjonsleiar Telemark Politidistrikt

OPERASJONSLEDER: Jan Olaf Jansen ved politiet i Telemark sier politiet jobbet godt med saken og fikk kommet frem til 16-åringen som stod bak brannen. Da politiet fant gutten, innrømmet han det hele.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det var i 19-tiden søndag kveld at nødetatene fikk inn melding om en brann i et hus på Bakkevegen på Heistad i Porsgrunn.

Det brant kraftig, og ifølge politiet i Telemark brant det i andreetasje.

Ingen ble skadd i brannen, ettersom det ikke var noen som bodde i huset for tiden.

– Det er et ubebodd hus, men uansett er selve hendelsen alvorlig. Det er en ildspåsettelse, så vi ser meget alvorlig på hendelsen, sier operasjonsleder ved politiet i Telemark, Jan Olaf Jansen.

Parallelt med slukningsarbeidet jobbet politiet med å finne ut av hvem som stod bak. Operasjonsleder Jansen forteller at politiet jobbet godt med å etterforske saken, og i løpet av kvelden kom de frem til 16-åringen fra Porsgrunn. Da innrømmet gutten selv at han hadde gjort det.

– Det var ren taktisk etterforskning som fant ut at dette var den rette personen, sier Jansen.

Laster Twitter-innhold

Politiet vil ikke si noe om hvordan gutten tente på.

– Kjenner politiet til den 16 år gamle gutten fra før?

– Han er ikke noen spesiell kjenning av politiet. Det er han ikke, sier Jansen.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.