NRK Meny
Normal

1500 gikk for Mie og Filippas mor

For fire måneder siden mistet Filippa (12) og Mie Maxine (10) Mjølstad Nord moren sin i kreft. Onsdag var de med på å arrangere et tog gjennom Porsgrunn, kalt «Life2014» til støtte for kreftsaken.

mie og fillippa

Mie Maxine (10) (t.v.) og Filippa (12) Mjølstad Nord mistet moren sin for fire måneder siden. Onsdag ettermiddag arrangerte de et tog til inntekt for kreftsaken.

Foto: Anne Cathrine Syversen

Da Nina Mjølstad Nord døde etter lang tid med kreftsykdom, bestemte blant annet døtrene Mie Maxine og Filippa, og søster Cathrine Mjølstad Lundgren seg for å arrangere en gåtur til inntekt for Kreftforeningen.

Mie og Filippa med i planleggingen

– Vi har stått på noen uker for å få dette til. Det at det kommer så mange mennesker er naturligvis til veldig støtte for oss og den situasjonen vi er i, sier Mjølstad Lundgren.

Sammen med skolen sin, International School Telemark, har Mie Maxine og Filippa har vært med i planleggingen av det de har kalt «Life2014».

– Vi har inkludert Mie og Filippa både i prat og planlegging. Det gjaldt begravelsen, og det gjelder her. Det er fint at de føler at de har folk rundt seg som stiller opp og som hjelper til å minnes mamma. Det er fantastisk å se på. Vi har selvfølgelig vurdert om dette er for belastende, men det ser ut som om dette er en støtte og en glede, sier Mjølstad Lundgren.

walk of life

Rundt 1500 mennesker møtte opp for å gå i toget.

Foto: Anne Cathrine Syversen

Støtter Kreftforeningen

De som ble med på gåturen gjennom Porsgrunn kjøpte et armbånd til 50 kroner, og pengene går uavkortet til Kreftforeningen. På båndet, som søstrene tegnet motivet på, står det skrevet «Livet er fantastisk».

– Livet er fantastisk er en ide som kommer rett fra Nina, søsteren min. Hun sa ofte «-Vær glad i deg selv - kos deg med livet, det er fantastisk! », sier Mjølstad Lundgren.

– Dette skal være en gledesgåtur, vi skal hylle livet, og vi skal minnes de vi er glad i, og vi skal samle inn penger til Kreftforeningen.

Mjølstad Lundgren sier at de har fått stor oppmerksomhet, og veldig mange positive tilbakemeldinger av mennesker som ønsker å donere penger og å kjøpe armbånd. De har også fått meldinger fra folk som selv er syke, som sier at dette gir dem styrke i en vanskelig hverdag.

Det var rundt 1500 mennesker som møtte opp og gikk «Life2014». Før gåturen startet var det anslått at det var samlet inn 250 000 kroner.