NRK Meny
Normal

Sofie og Cornelia: – Vi føler de har utnyttet oss

SKIEN (NRK): Russefestbilletter opp mot 100.000 kroner er ikke betalt tilbake – to måneder etter arrangementet ble avlyst.

Sofie Andersen og Cornelia Nilsen

FÅR IKKE PENGENE TILBAKE: Cornelia Nilsen og Sofie Andersen er to av 150 russ som kjøpte billetter til en russefest i Langesund natt til 17. mai. Over ti uker har gått, men ingen av dem har sett noe til pengene.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Da vi hørte at vi ikke fikk pengene tilbake, tenkte vi bare: Er det mulig, sier de Cornelia Nilsen og Sofie Andersen fra Skien.

Rundt 150 russ hadde planlagt å tilbringe den siste kvelden av årets russefeiring på Skjærgårdshallen i Langesund. De hadde kjøpt billetter til arrangementet «Russefeber» som kostet fra 450–650 kroner, men få dager i forveien kunne arrangørene Kulturskaperne melde på sine nettsider at de på grunn av økonomiske problemer måtte avlyse festen.

I tillegg til billettprisen på 650 kroner, betalte jentene også et avbestillingsgebyr.

– Vi føler oss jo litt utnyttet, at arrangørene tenker at vi er litt unge og dumme, sier de to.

Les også:

Har ikke sett noe til pengene

– Det hørtes veldig morsomt ut med konsert med artister som vi kjente til, og så var det kjekt at det var i nærheten, sier Sofie Andersen.

Hun hadde forhåndsbestilt billett for å høre på blant annet norske CLMD og danske Hedegaard. Men festen, som skulle markere slutten på russefeiringen natt til 17. mai, ble aldri noe av.

Det er grenlandsbaserte Kulturskaperne AS som inviterte til russefesten, men fordi to tidligere arrangementer ble dyrere enn forventet, så de seg nødt til å avlyse opplegget.

– Vi hadde en del utfordringer i forbindelse med vakthold og med å finne lokaler, pluss at de to tidligere arrangementene ble dyrere enn vi hadde regnet med, sier daglig leder Jon Leiulfsrud til NRK.

Han beklager at russen ikke har fått tilbake pengene, men sier at de jobber med å gjøre opp for seg.

– Jeg kan ikke garantere noe, men vi håper på å betale tilbake deler av beløpet en gang i september, sier Leiulfsrud.

Krav på pengene

– Det er jo snakk om en del penger, i en russetid som allerede koster mye, sier Cornelia Nilsen.

Både hun og venninnen krysser fingrene for at pengene vil komme tilbake på konto, slik de har krav på.

Martin Skaug Halsos, Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet

Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet mener russen har krav på å få pengene tilbake.

Foto: Kjell HÃ¥kon K. Larsen / Forbrukerrådet

– Det er klart de har krav på å få pengene tilbake for en vare de aldri har fått, sier kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Skaug Halsos.

Kulturskaperne AS sier de skal gjøre sitt beste for å rette opp i feilen.

– Det er selvfølgelig veldig trist, og vi skal gjøre det vi kan for å betale tilbake det vi kan, men jeg kan som sagt ikke garantere noe, sier Leiulfsrud i Kulturskaperne. ​