NRK Meny
Normal

Politireformen kan gi ett stort 110-distrikt

Folk i Telemark kan i framtiden bli nødt til å ringe til Drammen eller Asker hvis de skal varsle brannvesenet.

110-sentralen i Skien, Telemark

Alle meldinger om brann og ulykker i Telemark styres nå fra operasjonssentralen hos brannvesenet i Skien.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Grunnen er at 110-sentralene trolig vil bli plassert på samme sted som politiets nye operasjonssentral. Det bekrefter Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Naturlig med ett 110-distrikt

 Anne Rygh Pedersen

Anne Rygh Pedersen er avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Foto: DSB / privat

– Vi har allerede gjort en grundig jobb med 110-strukturen, som er lagt på vent i påvente av at politireformen blir bestemt av Stortinget. Det vil være naturlig å se ett 110-distrikt på samme måte som ett 112-distrikt.

For to år siden var det sterke protester da 110-sentralen i Telemark sto i fare for å bli nedlagt. Nå kommer snart spørsmålet opp på nytt.

Politireformen legger opp til at det skal være en felles operasjonssentral for Telemark, Vestfold, Buskerud og Asker og Bærum. Anne Rygh Pedersen mener det vil være fullt mulig å ha én 110-sentral for hele dette området.

– Krever lokalkunnskap

– Det krever en god kompetanse av operatørene på nødmeldesentralene. Det krever gode tekniske hjelpemidler som kartverk. Og så krever det lokalkunnskap blant dem som skal rykke ut på brann.

– Men det er langt fra Vinje og Kragerø til Drammen eller Asker?

– Det er langt i geografi, men de som tar imot meldingene skal jo ikke ut og håndtere hendelsene. Det er derfor det er mulig å gjøre det på denne måten.

Les også:

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.