NRK Meny
Normal

10 prosent flere ledige i Telemark

Ved utgangen av juni 2014 var det registrert 2 992 helt ledige ved NAV i Telemark. Dette er en økning på 10 prosent sammenlignet med juni i fjor.

NAV i Skien

Notodden topper ledighetsstatistikken i fylket. Ledigheten er høy også i Skien og Porsgrunn.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Tone Størseth

Avdelingsdirektør i Nav Telemark, Tone Størseth, sier forskjellene i arbeidsmarkedet i Telemark er store.

Foto: Privat

På landsbasis økte ledigheten også med 10 prosent i denne perioden.

Arbeidsledigheten er 3,4 prosent i Telemark mot 2,7 prosent på landsbasis.

Store forskjeller

Notodden topper ledighetsstatistikken i fylket med 4,8 prosent arbeidsledighet. Også i Porsgrunn og Skien er ledigheten forholdsvis høy.

– Det har nok litt med sammensetningen av bransjer å gjøre, sier avdelingsdirektør i Nav Telemark, Tone Størseth, til NRK.

På den andre siden av skalaen finner vi Siljan, Tinn og samtlige kommuner i Vest-Telemark, som alle har en ledighet på under 2 prosent.

Størseth sier at økt ledighet ikke kommer uventet, men at det er noe spesielt med tallene.

– Det er sjeldent at forskjellene i arbeidsmarkedet i Telemark er så store som nå. Vi oppfordrer alle arbeidssøkere til å se utenfor egen kommunegrense og fylkesgrense når de leter etter jobb. Med nesten 500 offentlig utlyste stillinger i Telemark og 15 500 på landsbasis i juni, er det absolutt muligheter, sier hun.

Mange unge ledige

100 flere personer fra bygge- og anleggsbransjen var ledige i juni sammenlignet med året før. Det er en økning på 30 prosent. Også innen kontorarbeid og ingeniør- og IKT-fag var det en stor økning.

Fem yrkesgrupper hadde en nedgang i ledigheten. Det er innenfor jordbruk, serviceyrker, industriarbeid, akademiske yrker, samt barne- og ungdomsarbeid at det er lysere tider.

Les også:

Til sammen var nesten 1 000 personer i aldersgruppene 20-24 år og 25-29 år registrert som arbeidsledige i Telemark i juni.

Ledigheten i de to aldersgruppene er henholdsvis 6,5 prosent og 6,4 prosent.

Blant personer over 60 år er ledigheten 1,8 prosent.