NRK Meny
Normal

-Bra at politiet sikrer spor

Innholdet i skypemeldingene fra den drapssiktede politimannen kan avgjøre tiltalen. Bistandsadvokat er glad politiet sikrer spor.

Vibeke Hein Bæra.

Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra håper på flere spor.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet har gjenopprettet deler av meldingene mellom den siktede politimannen og avdøde Linn Madelen Bråthen, skrev TV 2 på sine nettsider i går kveld. Ifølge dem er innholdet i meldingene av seksuell karakter.

Vibeke Hein Bæra er bistandsadvokat for familien til den avdøde. Hun er på reise i Spania og har ennå ikke rukket å snakke med familien, men sier til NRK at håpet er at meldingene kan belyse saken enda bedre.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Innholdet i Skypemeldingene mellom den siktede politimannen og Linn Madelen Bråthen kan danne grunnlag for en eventuell tiltale.

Foto: Politiet/privat

Viktig å sikre spor

– Dette kan gi svar på mange av de spørsmålene familien har. Det er bra at politiet har sikret sporene. Nå er det opp til politiet å foreta en taktisk vurdering av innholdet.

Mandag vil Hein Bæra være tilbake i Norge og ta kontakt med familien.

– Selv om dette bare er en brikke, er den sentral i saken. Hvis den siktede har gjort det politiet mener, er det viktig å få vite alt. Innholdet kan også avgjøre hva en eventuell tiltale blir, sier bistandsadvokaten.

Kan avgjøre tiltalen

Ifølge TV 2 var Skypelogger fra flere måneder tilbake slettet. Broren til den avdøde har vært redd for at viktige bevis kunne være tapt. Det kommenterer bistandsadvokat Hein Bæra slik:

– Han har hele tiden sagt at det der viktig å få vite alt og komme til bunns i saken.

Arne Lie er siktedes forsvarer. Han sier til TV 2 at forholdet mellom avdøde og hans klient kun var av verbal karakter og ikke av seksuell art.

Om få dager skal Politiet i Vestfold sende saken over til statsadvokaten. Etter det vil det bli tatt en avgjørelse om det skal tas ut tiltale mot politimannen.

 • Forandringer for Stevneplassen

  I går kveld var informasjonsmøte for Stevneplassen i Skien, og flere forslag kom frem for hva som skal skje med plassen, melder TA. Gjenbruksstasjon, treningsløype, og park med treningsapparater var noen av forslagene.

 • Tiltalt for knivstikking

  En 28-åring tiltalt for å ha gått løs på en 31 år gammel mann med kniv og hammer i Brevik. Hendelsen skjedde natt til 7. august. Den 31 år gamle mannen fikk alvorlige skader og ble fraktet til Oslo universitetssykehus, det melder TA.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.