NRK Meny
Normal

- Vil gi nye arbeidsplasser

Idag ble det nye selskapet Aker Borgestad Operations stiftet i Brevik. - Selskapet vil tilføre Grenland 30-35 nye arbeidsplasser, sier daglig leder.

Aker Borgestad Operations
Foto: Tomas Bakken / NRK

Aker Borgestad Operations er et samarbeid mellom Aktieselskapet Borgestad, Aker Yards Brevik og Aker Kværner. Selskapet skal drifte og vedlikeholde oljeproduksjonsskip.

- Selskapet vil rekruttere de nye arbeidsplassene lokalt, sier daglig leder Gard Madsen.

Tror på vekst

- Vi tror at den kompetansen som trengs finnes her i Grenland. Tradisjonelt er området sterkt når det gjelder prosesskunnskap, og også maritim kunnskap, så vi tror kompetansen sitter her i området.

Borgestad ASA får en eierandel på 45 % i selskapet, som skal lokaliseres i Brevik. Daglig leder Gard Madsen er idag leder for selskapet shippingvirksomhet.

- Vi håper selvfølgelig at dette selskapet vil danne et nytt område for vekst og ytterligere utvikling. Og jeg vil tro at om tre, fire år vil dette være et betydelig område for Borgestad.

- Naturlig utgangspunkt

Aker Yards i Brevik blir allerede utnyttet for den tekniske ekspertisen de har, og Svein Olsen i Aker Floating Production sier denne kompetansen vil komme til nytte ogs i det nye selskapet.

- Man trenger ikke bygge opp et nytt teknisk miljø innenfor drift, og det var et naturlig utgangspunkt for å plassere selskapet i Grenland.

Det har vært en lang vei frem til stiftingen i dag, ifølge Olsen fordi det er to ulike kulturer som skal smeltes sammen. Valget falt på å tufte selskapet på det eksisterende kvalitetssystemer som finnes på Borgestad.

- Det å få et typisk Nordsjø-system å tilpasse seg dette, har vært en prosess. Jeg tror etterhvert at Aker Kværner har også innsett at det ligger noe smart her.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.