NRK Meny
Normal

- Vegvesenet ansvarlig

- Statens Vegvesen region vest er ansvarlig for utsettelse av Haukelitunnelene.

Det sier leder Lars Bjaadal av Senterpartiet Telemark.

Budsjettoverskridelsene på 150 millioner kroner mener Bjaadal skyldes av vegvesenet region vest har lagt alt for mye lys og møteplasser inn i anbudet. Det har de gjort i stedet for å konsentrere seg om å øke høyden på tunnellene som vedtatt av Stortinget, mener Bjaadal.

- Ny anbudsrunde

- Det er snakk om å bruke midlene Stortinget brukte til disposisjon til å øke høyden i tunnelene. Vi får heller skrelle vekk lys, møteplasser og alt annet som kontoret har lagt på i anbudsrunden, tordner Bjaadal.

Han mener det er blitt en stor sak fordi veikontoret i Statens Vegvesen region vest har lagt inn mange ting som ikke var en del av den opprinnelige planen, som Stortinget forholder seg til.

Nå mener han det må komme en ny anbudsrunde som tar sikte på å lage 4,20 meter høye tunneler, og ikke noe annet.

- Det er all grunn til å håpe at en kan få dette raskere igang dersom en holder seg til å øke høyden i tunnelene, og ikke alt det andre tilleggsarbeidet. Da tror jeg anbud og arbeid kan utføres raskere.

 • Leter etter savnet pasient

  En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett