NRK Meny
Normal

- Valget er et evig mas

I snart to måneder har valgkampen pågått for fullt med daglige meningsmålinger, kronikker, innlegg og replikker. Noen sluker det mest, men det finnes også de som ser fram til at det hele snart er over.

Nathalie Nicholson med dagens valgreklame
Foto: Lars Hansen / NRK

– I posten i dag har jeg fått en bunke med valgstoff: Høyre, Venstre, Rødt og til slutt ei blekke som heter Spennende stortingsvalg, sier Nathalie Nicholson (22) fra Skien mens hun blar gjennom dagens dose valgreklame.

Hun er en av dem som begynner å bli forsynt på valgstoff.

– Da er bare et evig mas egentlig. Også krangler de så fælt og jeg liker ikke krangling. Kan vi ikke alle bare være venner? ler Nicholson.

På valgdagen har ikke 22-åringen tenkte seg i noe valglokale heller.

Godt det er over på mandag

– Da skal jeg på skolen, og så skal jeg kose meg masse etterpå. Jeg skal ikke stemme.

Hvorfor ikke det?

Vi har det så fint, vi har mat, drikke og nok penger. Vi har ikke noe å klage på, og da klarer jeg ikke engasjere meg, sier Nicholson.

– Dra til kompisen på valgvake

En som ikke vil høre snakk om masete og kjedelig valgkamp er reklamemann Ingebrigt Steen Jensen, han kan ikke få nok valgstoff.

Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen får ikke nok valgstoff, han vil flere målinger, flere debatter og positiv stemning i valgkampinnspurten.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Dette er et makeløst spennende valg! Dette valget er så utrolig viktig, for det kan jo ende med Tybring-Gjedde som innvandringsminister, Per Sandberg som landbruksminister og Siv Jensen som finansminister. Da er det farvel til handlingsregel, farvel til landbruket, farvel til norsk tipping og farvel til norsk medlemskap i EU, her står det om enormt viktig ting, sier Steen Jensen.

Han vil ha flere meningsmålinger, flere debatter og en positiv innstilling i valgkampinnspurten.

– Nå må vi si: se så moro det er, se så flinke politikerne er, så moro det blir å ta med barna og stemme. Fy fader så moro det blir å dra til kameraten og ha valgvake.

– Jeg gidder ikke det tulle der

Til tross for Steen Jensens engasjement blir det nok noen sofavelgere også i år. En kjapp spørrerunde i Porsgrunn sentrum ga blant annet disse reaksjonene:

– Godt det er over på mandag.

– Nei, jeg kommer ikke til å stemme. Har aldri fulgt med på det.

– Det er bare spill for galleri alt sammen, jeg gidder ikke det tulle der.

Men det var også en hel del som var klare for avlegge sin stemme på valgdagen.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.