NRK Meny
Normal

- Toppsak i kinesisk TV

- Havariet utenfor Langesund er toppsak i kinesiske TV-nyheter. Det forteller kinesisk TV-journalist som nå er ved havaristedet.

TV-journalist fra Kina; Xin Zhang

TV-journalist fra Kina; Xin Zhang.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Reporter Xin Zhang er reporter i kinesisk TV og forteller at nyhetene fra Langesund er toppsaken fordi sjøfolkene er kinesiske.

Et TV-team fra kinesisk TV er lørdag formiddag ute og filmer det grunnstøtte skipet og lager reportasje om oljekatastrofen utenfor Langesund.

Kinesiske journalister på vei ut til det havarerte skipet utenfor Langesund

Kinesiske journalister på vei ut til det havarerte skipet utenfor Langesund.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Skipet eies av ett av de største rederiene i Kina; Cosco-gruppen. Kineserne er overrasket over at skipet kom ut i hardt uvær på Telemarkskysten sommerstid.

- Overrasket over sommerstorm

- Vi er opptatt av sikkerheten til mannskapet, og familiene til mannskapet er selvfølgelig svært opptatt av hvordan de har det etter havariet, forteller Zhang.

Den kinesiske TV-journalisten Xin Zhang

Journalisten Xin Zhang rapporterer hjem til Kina.

Foto: Anne Lognvik / NRK

- Vi er svært overrasket at det har vært en så kraftig storm her i Norge sommerstid, forteller han. Vanligvis er slikt uvær vanlig om høsten eller vinteren, men ikke om sommeren, sier Zhang.

- Dette har vært toppsaken i kinesiske nyheter, forteller Xin Zhang.

Hele mannskapet på 23 er kinesere.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.