NRK Meny
Normal

- Styret må gå

Styrleder i AT Skog, Christian Ramberg krever at styret i Norske Skog må gå.

Christian Ramberg
Foto: NRK / NRK

Ramberg frykter at Follum blir lagt ned neste gang Norske Skog er i krise, og vil ha nye folk inn i styret.

- Jeg er veldig skuffet over avstemmingsresultatet. Vi hadde jo lagt frem en annen løsning for å løse selskapets problemer, sier han.

LES: - Føler oss dolket i ryggen

LES OGSÅ: Norske Skog legger ned ved Follum

Ramberg sier at Follum er betydelig svekket etter onsdagens avgjørelse.

- Follum er svekket siden en maskin blir lagt ned, og når man måtte komme i en lignende situasjon igjen så er Follum det svakeste leddet i Norske Skog, og vil være den neste fabrikken som blir lagt ned, sier han.

Nytt blod

Nå mener Ramberg at det er helt avgjørende å få nye folk inn i styret i Norske Skog.

- Jeg tror det er helt nødvendig at vi får inn nye mennesker, som kan komme med nye løsninger. På den måten kan selskapet møte fremtiden på en mer offensiv måte, mener Ramberg.

11 av bedriftsforsamlingens medlemmer stemte for, og 7 mot en nedleggelse. Blant disse sju var det kun en skogeier.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".