- MGP-artistenes høyre hånd

For tredje året på rad, arrangerer Skien Fritidspark delfinale i Melodi Grand Prix, og artistene som kommer neste torsdag kan vente seg full oppvartning.

MGP-verter

Laila Sørum (t.v) og Malena Sljivo får ansvaret for at The Black Sheeps og Nora Noor skal trives i Skien. Den oppgaven tar de på alvor.

Foto: Charlen Wedvik / NRK

NRK og Dinamo Eyeworks har bestemt at til enhver tid, skal de artistene som kommer til Skien ha sin private tjener, om man får kalle dem det.

Til alle døgnets tider skal ti utvalgte lokalkjente være som en høyre hånd for artistene.

Kjører artistene over alt

De lokale vertene får sin egen bil til disposisjon gjennom hele artistens opphold. De får i oppgave å kjøre og følge artistene overalt hvor de skal, til alle døgnets tider. Enten om det er til sangprøve, pressemøter, ulike arrangementer eller om de rett og slett vil ha en sjokolade på butikken, og alt dette gjør vertene frivillig.

Alt om Melodi Grand Prix 2011

For andre året på rad er både Malena Sljivo og Laila Sørum blitt valgt til å stille opp som vert, og begge har fått artister som ikke er fullt så ukjente for publikum.

– Jeg har fått ansvaret for Nora Noor, og jeg kunne ikke fått noen bedre. Det er ikke verst å være vertinne for henne, så det for meg er veldig stort, sier Sljivo som i fjor var vert for Karoline Garfjell.

Laila Sørum var i fjor vert for The Diamonds, og blir i år verten for The Black Sheeps. Det var det ikke bare hun som var fornøyd med.

– Det var en veldig stor fornøyelse hjemme! Min 10-årige sønn var ganske fornøyd med at mamma fikk de.

I Mira Craigs takketale

Prosjektleder ved delfinalen i Skien, Hilde Kristine Rosenvold og produksjonsleder Cecilie Kollstrøm, har vært godt fornøyde med tidligere verter, og er sikre på at de ti utvalgte i år gjør en like god jobb.

– Noen av de som var verter i fjor, er det også i år. Det er fordi vi syns de gjorde en såpass god jobb at vi ville ha dem tilbake denne gangen også, forteller Kollstrøm.

Artister som har hatt en slik vert i Skien tidligere, har uttrykt stor takknemlighet for arbeidet de har gjort.

– Mira Craig skrøyt av vertinna si på scenen i fjor, og det syns jeg er ganske unikt at hun som allerede er artist gjør det. Det tror jeg nok ikke at verken jeg, eller vertinna glemmer så lett, sier Rosenvold.

Artikkelen fortsetter under bildet

Rosenvold/Kollstrøm

Prosjektleder ved delfinalen i Skien, Hilde Kristine Rosenvold (t.v) og produksjonsleder Cecilie Kollstrøm, har vært godt fornøyde med tidligere verter, og er sikre på at de ti utvalgte i år gjør en like god jobb.

Foto: Charlen Wedvik / NRK

– Hektisk, men moro

Etter artistenes ankomst torsdag før delfinalen, starter jobben som vertinne. Laila Sørum er fullt klar over at tidskjema kan bli litt vel hektisk.

– Det blir mye farting. Vi skal jo på Gimsøy ungdomsskole på en låtskriverkonkurranse, en tur på Ibsenhuset også er det jo sangprøver og annet ellers, så det er mye som skjer. Det blir hektisk, men moro!

Og hvis divanykker skulle forekomme blant artistene, er Sørum og Sljivo forberedt.

– Vi får ta de nykkene som de kommer!