NRK Meny
Normal

- Kunne vært sikret bedre

Flere bensinstasjoner kunne vært sikret bedre mot ran.

Bensinstasjon

Bensinstasjon

Foto: Tom Andersen / NRK

Det sier leder for Bensinforhandlernes bransjeforbund, Jahn Karo.

Natt til onsdag ble en bensinstasjon i Porsgrunn sentrum ranet. Raneren truet ekspeditøren med en jaktkniv, og fikk med seg en mindre pengesum.

- God nok sikkerhet

Eier av bensinstasjonen som ble ranet, Jarle Hæreid, sier at stasjonen er godt sikret mot ran.

- Det som er ille her er jo at det er stadig bensinstasjoner som blir utsatt for dette. De som planlegger å rane en bensinstasjon må skjønne at det er minimalt med penger å hente der. At de vil ødelegge livet sitt for vekslepenger skjønner ikke jeg, sier Hæreid.

Jarle Hæreid

- Sikkerheten er god nok, mener Jarle Hæreid.

Foto: Tom Andersen / NRK

Kunne vært bedre

Jahn Kahro i Bensinforhandlernes bransjeforbund, sier at sikkerheten generelt er god, men at den kunne vært bedre.

- Jeg ønsker at alle bensinstasjoner kunne ha et lukket pengesystem. Det vil si at ingen har tilgang til å få ut penger uansett om du er ansatt eller kunde.

 Det var en 19-åring som var alene på vakt da stasjonen ble ranet. Kahro synes ikke en ungdom i den alderen er for ung til slikt ansvar.

- Nei det synes jeg ikke. Opplevelsen tror jeg er den samme om du er 19 eller 25. Statistikk viser at det ikke kun er stasjoner med unge medarbeidere som blir ranet, sier han.

Leder av etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, Svein Nøklegård, vil ikke si at bensinstasjoner generelt bør stenge om natten, og kun ekspedere gjennom en luke i veggen. Han tror at faren for ran er like stor om dagen.

- Vi kan ikke se bort i fra at denne typen hendelser også kan skje på dag og kveldstid, sier han.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.